Η κουζίνα είναι χώρος δημιουργίας για τα παιδιά…

Tips

Σίγουρα η συμμετοχή των παιδιών στην κουζίνα ενθαρρύνει τη δημιουργικότητά τους. Αφήστε τα παιδιά σας να βάλουν τα χέρια τους στη ζύμη, να σπάσουν και να χτυπήσουν τα αυγά, να σας φέρνουν πράγματα από το ψυγείο, να σας ενημερώνουν παρακολουθώντας ίσως το χρόνο παρασκευής του φαγητού, να διαλέξουν τα πιάτα και να σας βοηθήσουν στο στρώσιμο του τραπεζιού.

Mε την είσοδό τους στην κουζίνα όμως θα πρέπει να μάθουν να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας όπως το πλύσιμο των χεριών και την καθαριότητα των επιφανειών και των σκευών.

Από την αρχή θα διευκρινίσετε ότι όλα επιτρέπονται εκτός από τη χρήση μαχαιριών, ηλεκτρικών συσκευών, γυάλινων σκευών και η προσέγγιση στη φωτιά…

Εκπαιδεύστε τα παιδιά στις γεύσεις

Συμμετέχοντας στη διαδικασία της μαγειρικής τα παιδιά βρίσκουν διασκεδαστικό να δοκιμάζουν νέες γεύσεις και να κάνουν κριτική. Έτσι εκπαιδεύουν και τον ουρανίσκο τους. Μπορείτε να τα αφήσετε να πειραματιστούν σε συνδυασμούς και ταυτόχρονα μέσα από αυτό το παιχνίδι να μάθουν τι είναι καλό για την υγεία τους. Κάνετε προσπάθεια να δοκιμάσουν έστω για πρώτη φορά όσπρια ή κάποια φαγητά που δηλώνουν πως δεν τους αρέσουν. Μέσα από αυτό το παιχνίδι θα τους καταφέρετε… έστω και «κρύβοντας» κάποια όσπρια ή λαχανικά στο burger, στη μακαρονάδα ή στο πουρέ. Η μαγική προτροπή είναι «αυτά είναι τα μυστικά για να είστε δυνατοί και όμορφοι» είναι ένα κόλπο που συνήθως πιάνει.

Ο σκούφος “κάνει” τον μαθητευόμενο μάγειρα …

O σκούφος, η ποδιά, κάποιες κουτάλες, βιβλία γραμμένα από σπουδαίους chef ειδικά για παιδιά και το tablet για αναζητήσεις, φωτογραφίες και video ανά χείρας ο απαραίτητος εξοπλισμός και ξεκινάμε…

Υπάρχουν εντυπωσιακοί σκούφοι, ποδιές και εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη «γέννηση» του μαθητευόμενου μάγειρα και ίσως του αυριανού ευφάνταστου chef.

Επιλέξτε το μενού μαζί τους

Δώστε τους την ευκαιρία να βρουν συνταγές που αγαπούν χρησιμοποιώντας το tablet τους, έτσι η κουζίνα θα γίνει σαν εργαστήριο για να φτιάξετε μαζί ένα αγαπημένο κέικ, τηγανίτες και άλλες γευστικές δημιουργίες.

Αποφασίζοντας για τη συνταγή θα έχουν ένα παραπάνω κίνητρο για να ασχοληθούν. Θα μπορούν να καταλάβουν τα δημιουργικά στάδια της συνταγής όμως χρειάζεται πειθαρχία, αυστηρότητα και χαλάρωση ακόμα και γέλιο με κάποιες αστοχίες… ή λαθάκια…

 

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !