Κρέμα φάβας Σκύρου

Tips

Η φάβα που καλλιεργείται στη Σκύρο, είναι πολύ νόστιμη γιατί προέρχεται από αρχέγονη ποικιλία και λόγω του μικροκλίματος έχει γεύση ξεχωριστή.

Αναφέρεται σαν κρέμα φάβας γιατί πραγματικά είναι αέρινη.

Η φάβα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και θεωρείται τροφή υψηλής διατροφικής αξίας.

Σε περιόδους νηστείας ή για την vegan διατροφή μπορεί να υποκαταστήσει το κρέας. Παράλληλα είναι χαμηλή σε λιπαρά και χοληστερόλη και μας χαρίζει λίγες θερμίδες.

Η φάβα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Ακόμα περιέχει φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο που βοηθούν στην καλή υγεία των οστών και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Κρέμα φάβας Σκύρου

Από την Πόπη Μαυρίκου, Ταβέρνα Αγ.Πέτρος, Αγ.Πέτρος Σκύρου

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φάβα

1 κρεμμύδι

1 κ.σ. αλάτι

λίγο ελαιόλαδο

Για το φινίρισμα

Ελαιόλαδο

Ελίτσες

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Κλωναράκια μάραθου

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τη φάβα από τυχόν πετραδάκια και τη βάζουμε να βράσει με περίπου 1 λίτρο νερό.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα την ξαφρίζουμε.

Ρίχνουμε αλάτι και το κρεμμύδι ολόκληρο και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

Μόλις πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σερβίρουμε σε πιάτο με ελιές, λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κλωναράκια μάραθου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !