Ένα γλυκάκι επικό …
Ένα γλυκάκι της χαράς με τα καλύτερα κρεμώδη τυριά της Ιταλίας και καρπούς του δάσους που είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή…
Τα φρούτα πλημμυρισμένα αντιοξειδωτικά έρχονται να «σβήσουν» τα αμαρτωλά λιπαρά των τυριών.
Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βατόμουρα, μύρτιλα και στη βάση μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς… για ακόμα λιγότερες ενοχές…
Σερβίρονται σε ποτήρια όλων των ειδών… με τη διαφάνεια πάντα κερδίζουμε άλλωστε είτε στα γλυκά είτε σαν άνθρωποι… που τα λεγόμενά μας και οι πράξεις μας ας προσπαθήσουμε να είναι crystal clear, την νέα χρονιά.
Είναι εύκολο στην παρασκευή του αυτό το γλυκάκι και πολύ φινετσάτο. Ταιριάζει και σε ιδιαίτερες στιγμές με ένα ποτήρι σαμπάνια και ωραία παρέα.
Kρέμα Ιταλικών τυριών με λευκή σοκολάτα, μαρμελάδα από κράνα και σμέουρα
Από τον βραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef
Υλικά για 4- 6 άτομα
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive
60 γρ βούτυρο
Για την κρέμα
300 γρ μασκαρπόνε
300 γρ ricotta
400 γρ κρέμα τυριού τύπου Φιλαδέλφεια
400 γρ λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
Για την μαρμελάδα από κράνα
200 γρ κράνα
80 γρ ζάχαρη
1 σφηνάκι γρεναδίνη
60 ml κόκκινο γλυκό κρασί
Για την επικάλυψη
300 γρ σμέουρα
80 γρ άχνη ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Για τη βάση
Χτυπάμε τα μπισκότα digestive στο blender και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε ανάλαφρα σε σκεύη σερβιρίσματος
Για την κρέμα τυριών και λευκής σοκολάτας
Βάζουμε σε Bain Marie την λευκή σοκολάτα να λιώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, τη ricotta, την κρέμα τυριού Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε με το σύρμα δυνατά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε και την λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε όλο το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε στο ψυγείο.
Για την μαρμελάδα από κράνα
Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, τα κράνα, το κρασί και την γρεναδίνη .
Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα περνάμε από το blender
Για τη σύνθεση
Παίρνουμε τα ποτήρια και βάζουμε σαν βάση το τριμμένο μπισκότο.
Από πάνω βάζουμε μια ελαφριά στρώση από την κρέμα που είχαμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια απλώνουμε την μαρμελάδα από κράνα.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση με κρέμα και διακοσμούμε με τα σμέουρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.