Kρέμα Ιταλικών τυριών με λευκή σοκολάτα, μαρμελάδα από κράνα και σμέουρα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκάκι επικό …

Ένα γλυκάκι της χαράς με τα καλύτερα κρεμώδη τυριά της Ιταλίας και καρπούς του δάσους που είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή…

Τα φρούτα πλημμυρισμένα αντιοξειδωτικά έρχονται να «σβήσουν» τα αμαρτωλά λιπαρά των τυριών.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βατόμουρα, μύρτιλα και στη βάση μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς…  για ακόμα λιγότερες ενοχές…

Σερβίρονται σε ποτήρια όλων των ειδών… με τη διαφάνεια πάντα κερδίζουμε άλλωστε είτε στα γλυκά είτε σαν άνθρωποι… που τα λεγόμενά μας και οι πράξεις μας ας προσπαθήσουμε να είναι crystal clear, την νέα χρονιά.

Είναι εύκολο στην παρασκευή του αυτό το γλυκάκι και πολύ φινετσάτο. Ταιριάζει και σε ιδιαίτερες στιγμές με ένα ποτήρι σαμπάνια και ωραία παρέα.

sampania
Η σαμπάνια δένει αρμονικά με το απίθανο γλυκό με φρούτα του δάσους

Kρέμα Ιταλικών τυριών με λευκή σοκολάτα, μαρμελάδα από κράνα και σμέουρα

 Από τον βραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef

 Υλικά για 4- 6 άτομα 

 Για τη βάση 

1 πακέτο μπισκότα digestive

60 γρ βούτυρο

Για την κρέμα 

300 γρ μασκαρπόνε

300 γρ ricotta

400 γρ κρέμα τυριού τύπου Φιλαδέλφεια

400 γρ λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια

Για την μαρμελάδα από κράνα 

200 γρ κράνα

80 γρ ζάχαρη

1 σφηνάκι γρεναδίνη

60 ml κόκκινο γλυκό κρασί

Για την επικάλυψη 

300 γρ σμέουρα

80 γρ άχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής  

Για τη βάση 

Χτυπάμε τα μπισκότα digestive στο blender και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε ανάλαφρα σε σκεύη σερβιρίσματος

Για την κρέμα τυριών και λευκής σοκολάτας

Βάζουμε σε Bain Marie την λευκή σοκολάτα να λιώσει.

Στον  κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, τη ricotta, την κρέμα τυριού Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε με το σύρμα δυνατά για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε και την λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε όλο το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για την μαρμελάδα από κράνα 

Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, τα κράνα, το κρασί και την γρεναδίνη .

Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα περνάμε από το blender

Για τη σύνθεση  

 Παίρνουμε τα ποτήρια και βάζουμε σαν βάση το τριμμένο μπισκότο.

Από πάνω βάζουμε μια ελαφριά στρώση από την κρέμα που είχαμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια απλώνουμε την μαρμελάδα από κράνα.

Από πάνω βάζουμε μια στρώση με κρέμα και διακοσμούμε με τα σμέουρα.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !