Kρέμα Ιταλικών τυριών με λευκή σοκολάτα, μαρμελάδα από κράνα και σμέουρα

Τα μυστικά των Chef

Ένα γλυκάκι επικό …

Ένα γλυκάκι της χαράς με τα καλύτερα κρεμώδη τυριά της Ιταλίας και καρπούς του δάσους που είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή…

Τα φρούτα πλημμυρισμένα αντιοξειδωτικά έρχονται να «σβήσουν» τα αμαρτωλά λιπαρά των τυριών.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βατόμουρα, μύρτιλα και στη βάση μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς…  για ακόμα λιγότερες ενοχές…

Σερβίρονται σε ποτήρια όλων των ειδών… με τη διαφάνεια πάντα κερδίζουμε άλλωστε είτε στα γλυκά είτε σαν άνθρωποι… που τα λεγόμενά μας και οι πράξεις μας ας προσπαθήσουμε να είναι crystal clear, την νέα χρονιά.

Είναι εύκολο στην παρασκευή του αυτό το γλυκάκι και πολύ φινετσάτο. Ταιριάζει και σε ιδιαίτερες στιγμές με ένα ποτήρι σαμπάνια και ωραία παρέα.

sampania
Η σαμπάνια δένει αρμονικά με το απίθανο γλυκό με φρούτα του δάσους

Kρέμα Ιταλικών τυριών με λευκή σοκολάτα, μαρμελάδα από κράνα και σμέουρα

 Από τον βραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef

 Υλικά για 4- 6 άτομα 

 Για τη βάση 

1 πακέτο μπισκότα digestive

60 γρ βούτυρο

Για την κρέμα 

300 γρ μασκαρπόνε

300 γρ ricotta

400 γρ κρέμα τυριού τύπου Φιλαδέλφεια

400 γρ λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια

Για την μαρμελάδα από κράνα 

200 γρ κράνα

80 γρ ζάχαρη

1 σφηνάκι γρεναδίνη

60 ml κόκκινο γλυκό κρασί

Για την επικάλυψη 

300 γρ σμέουρα

80 γρ άχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής  

Για τη βάση 

Χτυπάμε τα μπισκότα digestive στο blender και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε ανάλαφρα σε σκεύη σερβιρίσματος

Για την κρέμα τυριών και λευκής σοκολάτας

Βάζουμε σε Bain Marie την λευκή σοκολάτα να λιώσει.

Στον  κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, τη ricotta, την κρέμα τυριού Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε με το σύρμα δυνατά για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε και την λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε όλο το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για την μαρμελάδα από κράνα 

Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, τα κράνα, το κρασί και την γρεναδίνη .

Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα περνάμε από το blender

Για τη σύνθεση  

 Παίρνουμε τα ποτήρια και βάζουμε σαν βάση το τριμμένο μπισκότο.

Από πάνω βάζουμε μια ελαφριά στρώση από την κρέμα που είχαμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια απλώνουμε την μαρμελάδα από κράνα.

Από πάνω βάζουμε μια στρώση με κρέμα και διακοσμούμε με τα σμέουρα.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !