Λαζάνια με μπολονεζ πάπιας, αρωματισμένη με πορτοκάλι και κουκουνάρι 

Τα μυστικά των Chef

Μια γιορτινή γευστική δημιουργία με άρωμα και νοστιμιά ξεχωριστή. Το σίγουρο είναι ότι θα αρέσει σε όλους και επάξια έχει τη δική της θέση στα γιορτινά τραπεζώματα.

Όμως επειδή εμείς θέλουμε κάθε μέρα να είναι γιορτή μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάπια με γαλοπούλα ή κοτόπουλο αλλά και μοσχαράκι, τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν.

Χρόνος παρασκευής  50 λεπτά /  Χρόνος ψησίματος  10 λεπτά  / Μέτριας δυσκολίας

Λαζάνια με μπολονεζ πάπιας, αρωματισμένη με πορτοκάλι και κουκουνάρι 

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, corporate chef

Υλικά 

20 φύλλα λαζάνια

2 φιλέτα γαλοπούλας ή πάπιας, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια

1 κρεμμύδι ξηρό, κομμένο σε κύβους

1 καρότο, κομμένο σε κύβους

60 ml κόκκινο γλυκό κρασί, μαυροδάφνη

1 κ.γ πελτέ ντομάτας

2 ώριμες ντομάτες, κομμένες κονκασέ

4 κόκκους μπαχάρι

Μισό ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

Χυμό από 1 πορτοκάλι

10 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Μισό ματσάκι μαϊντανό, χωρίς κοτσάνια ψιλοκομμένο

100 γρ μοτσαρέλα, τριμμένη

3 μικρές φρυγανιές, τριμμένες

Τρόπος παρασκευής  

Πρώτα φτιάχνουμε την μπολονέζ πάπιας

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να «κάψει» και σοτάρουμε σε μέτρια   φωτιά το καρότο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τους κύβους κρέατος και σοτάρουμε για 4 λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνουμε.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να  εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα.

Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και συμπληρώνουμε το ζωμό. Προσθέτουμε το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γλασαριστεί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Βράζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά,  τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μικρό ταψί ή ατομικά τσέρκια βάζουμε διαδοχικές στρώσεις σάλτσας μπολονέζ και φύλλα λαζανιού επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία 4 φορές.

Στο τέλος καλύπτουμε με φύλλα λαζανιού και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρόλα και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να σταθεί για να μπορούμε να το κόψουμε.

Σερβίρουμε στα πιάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !