Μακαρονάδα ολικής άλεσης

Τα μυστικά των Chef

Νόστιμη και θρεπτική

Τα ζυμαρικά είναι ιδιαίτερα αγαπητά και υπάρχουν εκατοντάδες νόστιμες συνταγές. Άλλωστε είναι από τις τροφές που βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής.

Βέβαια η καλύτερη επιλογή για τους μακαρονάδες είναι τα ζυμαρικά ολικής άλεσης που μας χαρίζουν πολύτιμα συστατικά από το φλοιό του σιταριού και έχουν ευεργετική δράση στον οργανισμό μας.

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων, είναι πλούσια σε χαλκό  και σελήνιο και αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου και μαγγανίου.

Επίσης είναι προτιμότερο να καταναλώνονται έναντι των άλλων ζυμαρικών, από ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη και εκείνους που θέλουν να  προσέχουν την διατροφή τους. Τα καλύτερα ζυμαρικά είναι αυτά που παράγονται   από 100% σιμιγδάλι ολικής άλεσης.

Η Έφη μας ετοίμασε μια νόστιμη συνταγή που αναδεικνύει τα ζυμαρικά ολικής άλεσης. Η μυζήθρα δίνει μια πιο ρουστίκ πινελιά στη μακαρονάδα.

Αν αυτό δεν μας αρέσει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας χαρμάνι από τριμμένα τυριά.

Μακαρονάδα ολικής άλεσης

Υλικά

250 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

100 ml ζωμό κοτόπουλου

10 γρ. βούτυρο

20 ml λευκό κρασί μοσχοφίλερο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μισό κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

αλάτι

λίγο ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

μυζήθρα τριμμένη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε al dente ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και 2 λεπτά λιγότερο.

Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαραθεί το «σβήνουμε» με κρασί.

Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ συμπληρώνουμε με το ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά «δένουμε» τη σάλτσα με βούτυρο, τζίντζερ, μαϊνταντό, σχοινόπρασο και λίγη μυζήθρα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με μυζήθρα τριμμένη.

Προηγούμενο άρθροMανιτάρια γεμιστά
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτα Βουνίσια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !