Μπισκότα αμυγδάλου με στέβια

Τα μυστικά των Chef

Γεύση χωρίς ενοχές

Η στέβια, κάθε μέρα υιοθετείτε από περισσότερους ανθρώπους, αφού είναι ευρέως γνωστή. Έτσι σκεφθήκαμε ότι μια εύκολη συνταγή για μπισκότα με στέβια, θα ήταν ό,τι καλύτερο, για να μάθετε και την ποσόστωση που χρησιμοποιείται. Η στέβια είναι  φυσικό γλυκαντικό και σε αντίθεση με άλλα γλυκαντικά (ασπαρτάμη, κλπ.) δεν υπόκειται σε χημική διεργασία.

Είναι φυσικό προϊόν, απόλυτα ασφαλές, χωρίς τις παρενέργειες και τις θερμίδες της ζάχαρης. Η στέβια είναι μια ασφαλής επιλογή για τους διαβητικούς και τις ευπαθείς ομάδες, που πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη. Επίσης, λόγω του μηδενικού της θερμιδικού φορτίου, είναι κατάλληλη για όσους ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια, η παχυσαρκία, η αύξηση των ασθενειών που οφείλονται σε κακές διατροφικές συνήθειες έχουν αυξηθεί και επηρεάζουν όλο και περισσότερο πληθυσμό. Η υπόθεση της πρόληψης πρέπει να ξεκινά από τη μικρή ηλικία και να συνεχίζεται σε όλη τη ζωή μας.

Η στέβια καλλιεργείται και στην Φθιώτιδα από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς». Πρόκειται για μια ομάδα πρώην καπνοπαραγωγών που αποφάσισαν να καινοτομήσουν και να εισάγουν στην αγορά την ελληνική στέβια

Μπισκότα αμυγδάλου με στέβια

Από τον Σωτήρη Λασκαρίδη, executive pastry chef, Aντιπρόεδρο Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος

Υλικά

O Σωτήρης Λασκαρίδης executive pastry chef

Για το 1ο μείγμα

20 ml ελαιόλαδο

140 γρ. βούτυρο

50 γρ. στέβια

1 στικ βανίλια ή βανιλίνη

2ο μείγμα

160 γρ. αυγά, ένα αυγό κανονικό ζυγίζει 60 γρ. περίπου

3ο μείγμα

380 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Για την επάλειψη

1 αυγό

Τρόπος Παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα υλικά από το πρώτο μείγμα και τα χτυπάμε για 5 λεπτά, με το σύρμα μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε τα αυγά και δουλεύουμε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το τρίτο μείγμα, το αλεύρι, το baking και τα αμύγδαλα.

Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα πλάγια.

Πλάθουμε μπαλάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε.

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα  σε απόσταση μεταξύ τους.

Πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας και δίνουμε ένα σχήμα με ένα πιρούνι.

Αλείφουμε τα μπισκότα με αυγό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10-12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και βάζουμε τα μπισκότα για καλύτερο αποτέλεσμα πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν σωστά, χωρίς να τα σκεπάσουμε για να παραμείνουν τραγανά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !