Μύδια κρασάτα

Tips

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Στην Πιερία οι μυδοκαλλιέργειες καλά κρατούν και τα μύδια είναι στα καλύτερά τους. Έτσι ένα από τα πιάτα της θαλασσινής κουζίνας που πρωταγωνιστεί στην περιοχή είναι τα μύδια με κρασί ή αχνιστά. Τα μύδια μας χαρίζουν και θρεπτικά οφέλη.

Από τις μυδοκαλλιέργειες της Πιερίας

Ο Χαρίλαος μας τα έφτιαξε αχνιστά με κρασί και τα απολαύσαμε δίπλα στη θάλασσα με τους γλάρους να μας εποπτεύουν… Η αλήθεια είναι ότι δεν βγήκαν χαμένοι όλο και κάτι τσίμπησαν. Εμπειρία μοναδική.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μύδια κρασάτα

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

20 ml ελαιόλαδo εκλεκτό

100 ml λευκό, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

50 ml χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Αλάτι

Tρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα μύδια σε ένα μεγάλο τρυπητό και αφήνουμε το νερό να τρέχει για 3 λεπτά ώστε να ξεπλυθούν καλά.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το γένι κάθε μυδιού τραβώντας το προς τα κάτω.

Με βουρτσάκι καθαρίζουμε ένα ένα το κέλυφος, αφαιρώντας τα ξένα σώματα.

Τα βάζουμε και πάλι στο τρυπητό και τα ξεπλένουμε μια φορά ακόμα.

Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι για 2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τα μύδια, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε, τον μαϊντανό, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε τα μύδια ζεστά περιχύνοντάς τα με το ζωμό τους και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένα πιπέρια και αλάτι.

Μικρά μυστικά

Προσοχή όσα μύδια δεν ανοίξουν στο άχνισμα τα πετάμε αμέσως, όπως και αυτά που έχουν σπασμένο κέλυφος σε κάποιο σημείο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !