Μύθος ή αλήθεια ότι το αλκοόλ παχαίνει;

Tips

Oι διαιτολόγοι υποστηρίζουν ότι τα αλκοολούχα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες και τα κοκτέιλ ειδικά είναι πλούσια σε σάκχαρα. Έτσι δημιουργούν αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι υποστηρίζουν υπάρχει απώλεια βάρους απλά με την κατάργηση του αλκοόλ από τη ζωή μας. Εννοείται βέβαια ότι αυτό αφορά εκείνους που πίνουν συστηματικά.

Αν είστε λοιπόν υπέρβαροι το καλύτερο που έχετε να κάνετε, κατά τους διαιτολόγους, να σταματήσετε άμεσα το αλκοόλ. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα, όποτε ο οργανισμός  συγκρατεί νερό για να το αντισταθμίσει. Άρα υπάρχει κατακράτηση υγρών.

Ακόμα χωρίς αλκοόλ θα τρώτε λιγότερο,  γιατί ανοίγει την όρεξη… Αφήστε λοιπόν τα απεριτίφ και τα συνοδευτικά τους και ξεχάστε τα ουζάκια στις παραλίες.

Δεν είπαμε να γίνει αντικοινωνικοί απλά μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλκοόλ με ωραίους δροσερούς χυμούς και φρουτοσαλάτες. Μπορείτε στο χυμό να βάλετε και ανθρακούχο νερό και παγάκια αρωματικών για γεύση ανεβαστική…

Το αλκοόλ κάνει κακό τελικά στην υγεία μας;

Aν πίνετε με μέτρο ένα ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί ή σαμπάνια σίγουρα δεν δημιουργεί πρόβλημα, αντίθετα συμβάλλει στην λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Τα οινοπνευματώδη όμως με υψηλό δείκτη αλκοόλ επιβαρύνουν το συκώτι και επιβραδύνεται η καύση του λίπους.  Όταν πίνουτε σίγουρα τρώτε και περισσότερο. Άλλωστε τα οινοπνευματώδη πάντα συνοδεύονται από αλμυρά πατατάκια, ξηρούς καρπούς ή μεζεδάκια. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις να τρως όταν πίνεις…

Τι υποστηρίζει όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ);

Η λογική κατανάλωση για τις γυναίκες αντιστοιχεί σε 12 ποτήρια αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα  συμπεριλαμβανομένου και του κρασιού.

Ενώ για τους άνδρες η αντίστοιχη κατανάλωση είναι 21 ποτήρια.

Πόσες είναι οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε σε κάθε περίπτωση;

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισοδυναμεί με πρόσληψη 100 kcal, ενώ ένα ποτήρι σαμπάνιας με 120 kcal, μία βότκα ισοδυναμεί με 122 kcal, ένα ποτήρι ξανθής μπύρας ισοδυναμεί με 140 kcal, ενώ ένα ποτήρι ουίσκι δίνει 380kcal.

Νομίζουμε ότι ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα τις αλήθειες και τα μυθεύματα…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !