Ντομάτες φουρνιστές με τυρί φέτα

Tips

Μια απίθανη γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πανεύκολα. Μπορεί να αποτελέσει ένα ορεκτικό ή να συνοδεύσει κοτόπουλο ψητό ή ακόμα και μπιφτέκι ή μπριζόλα μόσχου.

Δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο πιάτο και γεύση απίθανη για κάθε εποχή του χρόνου…

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Ντομάτες φουρνιστές με τυρί φέτα

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4-6 άτομα

4 ντομάτες κομμένες στη μέση

250-300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη με πιρούνι

Ρίγανη, αποξηραμένη

1 σκελίδα σκόρδο, σε ψιλοκομμένες φετούλες

10 σταγόνες βαλσάμικου

Ελαιόλαδο εκλεκτό

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Στρώνουμε μια λαδόκολλα ή λαδώνουμε με πινέλο το ταψί ή ένα μαντεμένιο σκεύος, που γίνονται ακόμα πιο νόστιμες.

Αραδιάζουμε τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 σταγόνες βαλσάμικου στο εσωτερικό και ρίχνουμε στην επιφάνεια της ντομάτας το τυρί φέτα.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σκορπίζουμε φετούλες σκόρδου.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και ραντίζουμε με ένα σφηνάκι ούζο.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !