Μια απίθανη γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πανεύκολα. Μπορεί να αποτελέσει ένα ορεκτικό ή να συνοδεύσει κοτόπουλο ψητό ή ακόμα και μπιφτέκι ή μπριζόλα μόσχου.
Δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο πιάτο και γεύση απίθανη για κάθε εποχή του χρόνου…
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη
Ντομάτες φουρνιστές με τυρί φέτα
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 4-6 άτομα
4 ντομάτες κομμένες στη μέση
250-300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη με πιρούνι
Ρίγανη, αποξηραμένη
1 σκελίδα σκόρδο, σε ψιλοκομμένες φετούλες
10 σταγόνες βαλσάμικου
Ελαιόλαδο εκλεκτό
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Στρώνουμε μια λαδόκολλα ή λαδώνουμε με πινέλο το ταψί ή ένα μαντεμένιο σκεύος, που γίνονται ακόμα πιο νόστιμες.
Αραδιάζουμε τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 σταγόνες βαλσάμικου στο εσωτερικό και ρίχνουμε στην επιφάνεια της ντομάτας το τυρί φέτα.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σκορπίζουμε φετούλες σκόρδου.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και ραντίζουμε με ένα σφηνάκι ούζο.
Σερβίρουμε.