Ολοκληρωμένος Οδηγός για τον Καθαρισμό της Κουζίνας Βήμα-βήμα

Tips

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι και η καθαριότητά της είναι πολύ σημαντική τόσο για την υγεία όσο και για την αισθητική του σπιτιού. Ένας καλά οργανωμένος και καθαρός χώρος μαγειρικής μπορεί να κάνει την προετοιμασία των γευμάτων πιο ευχάριστη και σίγουρα πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα-βήμα για τον καθαρισμό της κουζίνας σας.

Αποθήκευση Τροφίμων

Ξεκινήστε ελέγχοντας τις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων στο ψυγείο και τα ντουλάπια. Πετάξτε ό,τι έχει λήξει. Καλό είναι να διατηρείτε τα τρόφιμα στις συσκευασίες τους για να ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης. Αν όμως τα τοποθετείτε σε βαζάκια φροντίστε να τα καταναλώσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα για να μην αλλοιωθούν.

Καθαρίστε τα Ντουλάπια και το Ψυγείο. Αδειάστε τα ντουλάπια και το ψυγείο και καθαρίστε τα με ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό. Τοποθετήστε ξανά τα τρόφιμα με τρόπο που να είναι εύκολα προσβάσιμα. Για την αποφυγή του λεκιάσματος των ραφιών, τοποθετήστε ειδικές διαφανείς μεμβράνες.

Καθαρισμός Συσκευών

Φούρνος και Εστίες. Χρησιμοποιήστε ειδικά καθαριστικά για τον φούρνο και τις εστίες. Αφαιρέστε την πόρτα του φούρνου και καθαρίστε ένα ένα τα τζάμια. Αν ο φούρνος σας διαθέτει λειτουργία πυρόλυσης αξιοποιήστε την για να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Αν οι εστίες έχουν ξεραμένες βρωμιές, περάστε τις πρώτα με την ειδική ξύστρα και στη συνέχεια εφαρμόστε την ειδική κρέμα καθαρισμού.

Πλυντήριο πιάτων. Αφαιρέστε ή τραβήξτε προς τα έξω το κάτω καλάθι και αφαιρέστε το φίλτρο που βρίσκεται στη βάση του. Πλύντε το φίλτρο στον νεροχύτη και τοποθετείστε το πάλι στη θέση του. Τοποθετήστε το ειδικό απορρυπαντικό για τον καθαρισμό του πλυντηρίου και τρέξτε ένα κύκλο αυτοκαθαρισμού σύμφωνα με τις οδηγίες του απορρυπαντικού ή της συσκευής.

Καθαρισμός Επιφανειών

 

Πάγκοι και Επιφάνειες Εργασίας: Αδειάστε τις επιφάνειες και καθαρίστε τις με αντιβακτηριδιακό καθαριστικό. Προσέξτε ιδιαίτερα τις γωνίες και τις εγκοπές. Καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανί από μικροΐνες όλες τις μικροσυσκευές όπως μπλέντερ, βραστήρας, τοστιέρα κ.α.

Νεροχύτης και Βρύσες. Ο νεροχύτης πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να αποφεύγονται οι μυρωδιές και η συσσώρευση βακτηρίων. Χρησιμοποιήστε λευκαντικό ή καθαριστικό με βάση το χλώριο τακτικά. Μην ξεχνάτε να πλένετε σχολαστικά τον νεροχύτη όταν έρθει σε επαφή με νωπές τροφές και κυρίως με πουλερικά, για να αποφύγετε πιθανή μόλυνση.

Οι βρύσες πρέπει να καθαρίζονται με απορρυπαντικό κατά των αλάτων και να τρίβονται περιμετρικά στη βάση τους με οδοντόβουρτσα για να μην συσσωρεύονται βρωμιές.

Διάφορες Εργασίες

Κάδος Απορριμμάτων. Καθαρίστε και απολυμάνετε τον κάδο απορριμμάτων, σκουπίστε τον καλά, αλλάξτε τη σακούλα και εξασφαλίστε ότι ο κάδος είναι καθαρός εσωτερικά και εξωτερικά. Αν ο κάδος βρίσκεται εντός της κουζίνας σας, μπορείτε στην εσωτερική επιφάνεια του καπακιού του να κολλήσετε ένα αποσμητικό

Δάπεδο. Τέλος, σκουπίστε και σφουγγαρίστε το δάπεδο της κουζίνας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή κάτω από τα έπιπλα και τις συσκευές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !