Οσπριάδα της γης με καπνιστό τόνο Αλοννήσου

Τα μυστικά των Chef

Σαλάτα υπερτροφή…

Το εστιατόριο Αγιολί είναι πολυβραβευμένο και σημείο αναφοράς της πόλης, προσφέροντας μια εμπειρία γαστρονομική σε σκηνικό μοναδικό… Οι γεύσεις μιλούν στην καρδιά και η θέα συγκλονιστική 180 μοιρών, με τα μπαλκόνια να «ακουμπούν» τον Θερμαϊκό, από το Λευκό Πύργο μέχρι το Λιμάνι και το βλέμμα ατενίζει τον μυθικό Όλυμπο. Τα καραβάκια που πηγαινοέρχονται αποτελούν σκηνικό μοναδικό. Η φιλοσοφία της κουζίνας Αγιολί είναι συναισθηματική, με γεύσεις Good Mood Food και αρμονικούς συνδυασμούς που ανεβάζουν τη διάθεση και διώχνουν το stress. Η κουζίνα τους έχει αρώματα και χρώματα με πινελιές μεσογειακής κουζίνας και δυνατά ελληνικά στοιχεία.  Μια κουζίνα φρέσκη με άρωμα και χρώμα καμωμένη με εκλεκτά υλικά της μακεδονίτικης και της ελληνικής γης και θάλασσας. Γευστικές δημιουργίες νόστιμες, πρωτότυπες, αυθεντικές με εξαιρετικά υλικά με τιμές προσιτές σε όλους. Όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και η ασφάλειας τηρούνται αυστηρά.

Το Αγιολί σεβόμενο τις διατροφικές ιδιαιτερότητες δημιούργησε ολοκληρωμένα μενού Χορτοφαγικά, Vegan, Χωρίς Γλουτένη, Παιδικά σε τιμές προσιτές σε όλους. Η γαστρονομία μας, είναι η πιο δυνατή προσέγγιση του πολιτισμού μας, έτσι όπως γράφουν στο μενού τους «ξεκλειδώνοντας τη γεύση ξεκλειδώνουμε την κουλτούρα μας».

Το Αγιολί πρωτοτυπεί για μια φορά ακόμα, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο Αρχαιοελληνικό μενού και ένα κυκλαδίτικο. Η λίστα των κρασιών έχει τα πιο επιλεγμένα του ελληνικού αμπελώνα. Στο Αγιολί δημιουργήθηκε ένας χώρος ξεχωριστός εκδηλώσεων και σεμιναρίων με ανοικτή κουζίνα, μοναστηριακό τραπέζι και υπερσύγχρονο εξοπλισμό όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις τύπου, μικρά συνέδρια.

Ένα από τα πιάτα φιλοσοφίας Good Mood Food είναι και η οσπριάδα με τόνο Αλοννήσου.

Αν όμως αυτό το πιάτο το παρουσιάσουμε στους vegetarian ή vegan το σερβίρουμε χωρίς τόνο, είναι εξίσου νόστιμο και θρεπτικό.

Οσπριάδα της γης με καπνιστό τόνο Αλοννήσου

Από το περίφημο εστιατόριο Αγιολί , Θεσσαλονίκη

Υλικά

80 γρ. καπνιστός τόνος Αλοννήσου

100 γρ. πλιγούρι βρασμένο

100 γρ. φακές βρασμένες

100 γρ. ρεβίθι

50 γρ. ντομάτα καρέ

30 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

10 γρ. δυόσμος φρέσκος

20 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι

20 ml. μηλόξυδο

10  ml. λεμόνι

50 ml. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

5 γρ. πιπέρι

Tρόπος παρασκευής

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και το πρωί αφού τα έχουμε στραγγίξει και ξεπλύνει, τα βράζουμε για 45 λεπτά. Βέβαια ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα των οσπρίων και πόσο βραστερά είναι.

Βράζουμε και τη φακή και το πλιγούρι και τα κρατάμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το κρεμμυδάκι και το δυόσμο.

Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τον τόνο.

Σερβίρουμε στο πιάτο και πάνω από την οσπριάδα βάζουμε τον τόνο σε κομμάτια.

Η θέα από το μπαλκόνι του Αγιολί

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !