Πατάτες φουρνιστές με χυμούς εσπεριδοειδών και αρωματικά

Tips

Όλα τα αρώματα σε ένα πιάτο

Οι πατάτες είναι αγαπημένη γεύση και συνδυάζονται με ψητό κρέας, ψάρι αλλά μπορούν να αποτελέσουν και κυρίως γεύμα δίπλα σε μια πλούσια πράσινη σαλάτα, χόρτα ή λαχανικά βραστά ή ψητά.

Οι χυμοί εσπεριδοειδών δίνουν μια νότα εξωτική στις πατάτες μας και ο κουρκουμάς είναι από τα πολύτιμα μπαχαρικά με ιδιαίτερη διατροφική αξία για τον οργανισμό μας.

Το σίγουρο είναι ότι θα «υιοθετήσετε» αυτές τις φουρνιστές πατάτες, στη διατροφή σας.

Για τους vegetarian και τους vegan αυτές οι φουρνιστές πατάτες θα αγαπηθούν.

Πατάτες φουρνιστές με χυμούς εσπεριδοειδών και αρωματικά

Από την Κουκού, περίφημη μαγείρισσα, Πλατύ Ημαθίας

Υλικά

2 κιλά πατάτες καθαρισμένες

Φρέσκος χυμός από 2 λεμόνια

Φρέσκος χυμός από 2 πορτοκάλια

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Αλάτι θαλασσινό

Λίγο κουρκουμά

Μία πρέζα γαρύφαλλο, σε σκόνη

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Για το φινίρισμα

Ντοματάκια κομμένα

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις ξεπλένουμε να φύγει το άμυλο και τις σουρώνουμε.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το λεμονοχυμό, τον πορτοκαλοχυμό, την μουστάρδα, το αλάτι, τον κουρκουμά, το γαρύφαλο και τα πιπέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ταψί βάζουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με τους χυμούς και τις ανακατεύουμε καλά με το χέρι, ώστε να περιχυθούν όλες οι πατάτες.

Προσθέτουμε και το χυμό λαχανικών και ανακινούμε λίγο το ταψί.

Τέλος, περιχύνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά μέχρι 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το είδος της πατάτας, οπότε δοκιμάζουμε και αν θέλουμε τις κρατάμε στο φούρνο λίγο ακόμα.

Σερβίρουμε τις πατάτες με μια πλούσια σαλάτα χωριάτικη.

Σαλάτα χωριάτικη, υπερτροφή, συνοδεύει τις πατάτες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !