Πανεύκολη ψαρόσουπα

Tips

Μια σούπα βάλσαμο για τις χειμωνιάτικες ημέρες . Μια ψαρόσουπα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και ενδείκνυται για μια ισορροπημένη διατροφή μετά τα διατροφικά ατοπήματα των εορτών. Είναι πολύ νόστιμη και γίνεται πολύ εύκολα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ψάρι βρούμε φρέσκο από βακαλάο και πετρόψαρα μέχρι σφυρίδα και σκορπίνα. Απλά ο βακαλάος καθαρίζεται από τα κόκκαλα πιο εύκολα.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολη

Πανεύκολη Ψαρόσουπα

Από την Έφη Αποστολοπούλου, βραβευμένη μαγείρισσα, εστιατόριο «Στην Κουζίνα», Αίγιο

Υλικά για 4 άτομα

1κιλό ψάρι βακαλάο, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους

1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε 4 κομμάτια

Χυμό από 2 λεμόνια

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σχοινόπρασο

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε το ψάρι επιμελώς ώστε να αφαιρεθούν τα κόκκαλα επιμελώς.

Αλατίζουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, γιατί έχουμε προηγουμένως αλατίσει το ψάρι και δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.

Προσθέτουμε  χλιαρό νερό μέχρι να καλύψουμε την επιφάνειά των λαχανικών.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, τη σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψάρι.

Βράζουμε τη ψαρόσουπα για 30 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε ελαφρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη, σε μια πιατέλα.

Παίρνουμε τα μισά λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε τον πολτό λαχανικών στη σούπα με τα υπόλοιπα λαχανικά της.

Ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια και το βάζουμε στη σούπα.

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασο.

Μικρά μυστικά

Όταν βράζουμε το ψάρι στη σούπα δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα γιατί δεν θα έχει ωραίο άρωμα.

Ο ζωμός πρέπει να είναι ρευστός και όχι πηκτός.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !