Μια σαλάτα που αρέσει πολύ και μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα. Γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη.
Συνδυάζει το κοτόπουλο με τη πράσινη σαλάτα και η γραβιέρα Κρήτης δίνει μια πινελιά διαφορετική όπως και το απίθανο dressing
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη
Super Κοτοσαλάτα
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Πάρος
Υλικά 2-4 άτομα
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, φιλέτο ψημένο και κομμένο ζουλιέν ή σε τετράγωνα κομμάτια
1 μαρούλι, φρεσκοκομμένο για τη σαλάτα
80-100 γρ. φλοίδες γραβιέρας Κρήτης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing
1 κ.γ σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού ή το χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή
1 κ.σ. Worcestershire sauce, έτοιμη
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
Ένα φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα φτιάχνουμε το dressing.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την Worcestershire sauce, το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα, την τριμμένη παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ψήνουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι ή πλασωτέ που έχουν ζεσταθεί πολύ και το γυρίζουμε με τη λαβίδα μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε ορθογώνια κομμάτια ή καρέ.
Με τη λαβίδα περνάμε μέσα από το dressing τα κομμάτια του ψημένου κοτόπουλου.
Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τη πράσινη σαλάτα και ανάμεσα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο του dressing.
Στην κορυφή βάζουμε τις φλοίδες γραβιέρας και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μικρά μυστικά
Το dressing, μπορεί να διατηρηθεί 3 ημέρες στο ψυγείο, αν το βάλουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.