Νοστιμιά που γίνεται σε 30 λεπτά
Ο Σεπτέμβρης απαιτεί οργάνωση, δύναμη και φαντασία. Σε λίγο θα ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και οι προετοιμασίες στο φόρτε τους. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν… Εμείς θα φροντίζουμε τη διατροφή των παιδιών σας με τον καλύτερο τρόπο, με γεύσεις νόστιμες και θρεπτικές που δυναμώνουν. Είναι τόσο εύκολες που μπορείτε να τις παρασκευάσετε με τη συμμετοχή των παιδιών σας και αυτό θα τα ευχαριστήσει ιδιαίτερα.
Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς συνταγή, μπορείτε προσθέτοντας στο αλεύρι 50 γρ. κακάο και αφαιρώντας την αντίστοιχη ποσότητα να έχετε μπισκότα σοκολάτας. Αντί για σταγόνες σοκολάτας μπορείτε να προσθέσετε στην ίδια αναλογία ξηρούς καρπούς, που αρέσουν στα παιδιά.
Τα μπισκότα διατηρούνται φρέσκα για αρκετές ημέρες αρκεί να τα βάλετε σε μεταλλικά κουτιά τυλιγμένα με ριζόχαρτο .
Τα μπισκότα είναι εύκολα στη μεταφορά και μπορούν να τα παίρνουν στο σχολείο και να τα μοιράζονται με τους φίλους τους.
Από εμάς καλή επιτυχία…
Cookies με κομμάτια σοκολάτας
Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμίδης, Γαλαξίδι
Υλικά
120 ml ηλιέλαιο
60 ml νερό εμφιαλωμένο
50 ml χυμό πορτοκάλι
Μισό κ.γ. σόδα
10 ml λικέρ πορτοκαλιού ή κονιάκ
25 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων
250 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Μισό κ.γ. baking powder
2 κάψουλες βανίλιας
Μισό κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
Μισό κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το νερό, το λικέρ, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανίλιες .
Ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder και τις σταγόνες σοκολάτας.
Προσθέτουμε και το αλεύρι στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπισκότα και τα πλάθουμε.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160οC για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και τα βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε για να μείνουν τραγανά