Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα εσώρουχα

Tips

Τα ευαίσθητα σημεία που τα εσώρουχά μας καλύπτουν, χρειάζονται ειδική φροντίδα και  προστασία. Για αυτό και η επιλογή εσωρούχων πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Ας δούμε όμως ποια σημεία πρέπει να προσέξουμε.

Μέγεθος

Είτε επιλέγουμε σουτιέν, είτε μπουστάκι είτε κιλοτάκι, το πρώτο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι το σωστό μέγεθος. Το εσώρουχο από τη μία δεν πρέπει να μας κόβει και από την άλλη δεν πρέπει να μας είναι μεγάλο γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα είναι άβολο και ενδέχεται να μας προκαλέσει ερεθισμούς. Επειδή τα μεγέθη διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία είναι προτιμότερο να βρούμε μια μάρκα που να καλύπτει τις ανάγκες μας και να την προτιμάμε στις επόμενες αγορές μας. Αν ωστόσο θελήσουμε να αλλάξουμε θα πρέπει να επιλέξουμε μέγεθος με προσοχή και με τη βοήθεια εξειδικευμένου πωλητή.

Υλικό    

Τα βαμβακερά εσώρουχα είναι ιδανικά για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, καθώς αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει και δεν ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν φαγούρα, ερεθισμούς και κακοσμία. Ακόμα και αν τα εσώρουχα που επιλέγουμε έχουν διακοσμητικά στοιχεία όπως δαντέλα, επιβάλλεται στο σημείο που έρχονται σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή να έχουν επίστρωση από βαμβακερό ύφασμα.

Σχέδιο και χρώμα

Κάποια ρούχα απαιτούν ειδικού τύπου εσώρουχα όπως στράπλες σουτιέν ή στρινγκ κιλοτάκι. Τα καθημερινά μας εσώρουχα ωστόσο τα επιλέγουμε με βάση τον σωματότυπό μας και το τί μας βολεύει για να νιώθουμε άνετα. Ένα μεγάλο και βαρύ στήθος χρειάζεται ένα σουτιέν με καλή στήριξη και σταθερές τιράντες. Μια γυναίκα που αθλείται ένα σταθερό μπούστο και μια γυναίκα με πολύ μικρό στήθος, ενδεχομένως ένα σουτιέν με ενίσχυση. Όσον αφορά στο κάτω μέρος, αν έχουμε λίγη κοιλίτσα ίσως νιώθουμε πιο άνετα με ένα εσώρουχο που να την καλύπτει και να την μαζεύει, χωρίς όμως να τη σφίγγει. Όσον αφορά στο χρώμα, αυτό εξαρτάται πάντα από τα ρούχα μας. Ο γενικός κανόνας θέλει τα εσώρουχα να μην διαγράφονται από τα ρούχα μας, ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το μπούστο ή το σουτιέν βρίσκονται σε κόντρα χρώμα με την μπλούζα μας με τέτοιο τρόπο που να μη δημιουργείται δυσαρμονικό αποτέλεσμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !