Πώς να περιποιείσαι τα piercing σου

Tips

Είτε έχουμε ένα είτε περισσότερα piercing είναι σημαντικό να τα φροντίζουμε ώστε να μην κινδυνεύσουμε από ερεθισμούς ή μολύνσεις. Βασική προϋπόθεση της υγιεινής των piercing μας είναι να έχουμε απευθυνθεί σε κάποιον επαγγελματία για να μας κάνει την αρχική τοποθέτηση και να χρησιμοποιούμε σκουλαρίκια από κατάλληλο και ελεγμένο υλικό.

Μετά το τρύπημα το δέρμα, μπορεί να είναι κάπως πρησμένο, κόκκινο, μαλακό και ενδέχεται να αιμορραγήσει ελαφρά. Αν ωστόσο αυτό συνεχιστεί για περισσότερο, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουμε με κάποιον ειδικό.

Ας δούμε όμως πώς πρέπει να φροντίζουμε τα piercing.

Piercing στο στόμα και στη γλώσσα

Τα συγκεκριμένα piercing είναι αρκετά ευαίσθητα γιατί βρίσκονται πάνω σε πολύ μαλακούς ιστούς. Ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται πάνω στη γλώσσα και έρχονται σε επαφή με τις τροφές χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή. Για αυτό και μετά από κάθε γεύμα χρειάζεται βούρτσισμα των δοντιών και ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα. Το βράδι είναι προτιμότερο να αφαιρούμε το σκουλαρίκι και να το καθαρίζουμε με στοματικό διάλυμα πριν το ξαναφορέσουμε.

Piercing στο δέρμα

Όσο το piercing είναι ακόμα πρόσφατο, πρέπει να το καθαρίζουμε 1-2 φορές την ημέρα με καθαρό νερό και σαπούνι. Επίσης καλό είναι να αποφεύγουμε το κολύμπι, τη συνήθεια να το ακουμπάμε με τα χέρια μας, καθώς και την τριβή του σημείου με τα ρούχα μας (π.χ. στον ομφαλό). Μέχρι να επουλωθεί εντελώς δεν πρέπει να βγάλουμε το σκουλαρίκι από τη θέση του για να μην κλείσει η τρύπα. Έκτοτε, η καθαριότητα της περιοχής και ο περιοδικός καθαρισμός του σκουλαρικιού και της τρύπας   με οινόπνευμα, θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη υγιεινή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !