Πώς πρέπει να πίνουμε το ούζο και το τσίπουρο;

Tips

Ρωτήσαμε έναν από τους γνωστούς αποσταγματοποιούς τον Νίκο Κατσάρο, να μας πει πως πρέπει να πίνουμε σωστά το ούζο ή το τσίπουρο για να μας «δώσει» τα καλύτερά του.

Ο Νίκος μας είπε «Σε ότι αφορά τον ιδανικό τρόπο κατανάλωσης, θα έλεγα πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή στην οποία να ταιριάζει μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Άλλωστε τα εθνικά μας ποτά είναι παντός καιρού…  Όταν κάποιος με ρωτάει «πως πίνεται το ούζο ή το τσίπουρο» συνηθίζω να λέω χαμογελώντας …με παρέα!!!

Θεωρώ, όμως, πως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να καταναλώνουμε τα συγκεκριμένα ποτά στους 8-10ο C για αυτούς που ξέρουν να πίνουν.

Μπορούμε να προσθέσουμε πάγο ώστε να «μαλακώσει», να αραιώσει η αλκοόλη για εκείνους που θέλουν να το απολαύσουν ήρεμα, αργά με την συνοδεία μεζέδων. Αν με ρωτάτε, θα συνδύαζα το ούζο με θαλασσινά και το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα της γης και της θάλασσας. Αλλά εννοείται πως περί ορέξεως… αρκεί πάντοτε να προτιμούν εκλεκτά αποστάγματα.

Θα ήθελα να διευκρινήσω την ρήση των ειδικών του ούζου που λένε μην βάλετε πρώτα τον πάγο και μετά το ούζο γιατί … σοκάρεται!!! Εγώ δεν έχω δει κανένα ούζο να λιποθυμά!!!

Για εμένα ο πάγος ή το δροσερό νερό απλά αποδυναμώνει την αλκοόλη και το πίνεις πιο ευχάριστα. Ο πάγος το κάνει όμορφα, αργά και ομαλά, ενώ το νερό το κάνει απότομα…

Ούζο και τσίπουρο, τα δύο παραδοσιακά μας ποτά πίνονται με τον ίδιο τρόπο. Σκέτα για αυτούς που «ξέρουν» να ψάχνουν κάτι ιδιαίτερο, με πάγο ή με δροσερό νερό ή πολλές φορές και τα δύο, για εκείνους,  που είναι η καθημερινότητα τους και απλά το απολαμβάνουν».

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !