Πώς θα προλάβεις όλες τις δουλειές του Σεπτεμβρίου

Tips

Αφού αποχαιρέτησες το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να υποδεχτείς το φθινόπωρο. Έτσι δεν πάει συνήθως; Ναι… όσο καταβάθος και να μην αρέσει σε κανέναν η μετάβαση,  το καλοκαίρι δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Μπορεί ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, ο Σεπτέμβριος να μην φέρνει άμεσα μεγάλες αλλαγές στην θερμοκρασία και να δίνει την αίσθηση πως έρχεται ‘‘ειρηνικά’’, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σίγουρα ο κάθε μήνας έχει κάτι που τον χαρακτηρίζει, έτσι λοιπόν τον Σεπτέμβριο τον χαρακτηρίζει η επιστροφή στην καθημερινότητα και οι πολλές, είτε οικιακές είτε εξωτερικές δουλειές που περιμένουν. Δεν θέλει πανικό, με σωστό προγραμματισμό όλα γίνονται!

Έναρξη μαθημάτων, σχολείο και υποχρεώσεις

Πριν πιάσουμε τις οικιακές δουλειές που στην κυριολεξία είναι ατελείωτες προέχουν μερικές λεπτομέρειες που σίγουρα θα πρέπει να τακτοποιήσεις.

Το σχολείο ξεκινάει και οι υποχρεώσεις όλο και μεγαλώνουν. Εγγραφή στο σχολείο, αγορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού, εγγραφή στο φροντιστήριο, επιλογή δραστηριοτήτων είναι μερικές από τις ‘‘δουλειές’’ που καλείσαι να φέρεις εις πέρας.

Ειδικά τα μικρά παιδιά διεκδικούν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σου σχετικά με το σχολείο τους. Μπορεί τα πράγματα πλέον να γίνονται κυρίως μέσω διαδικτύου όμως η φυσική παρουσία συνεχίζει να είναι απαραίτητη.

Ακόμη λοιπόν δεν γύρισες από τις ξέγνοιαστες διακοπές σου και οι υποχρεώσεις ήδη μια, σου χτυπούν την πόρτα. Πρέπει να ανοίξεις όμως…γιατί αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας σου.

Αφού τακτοποιήσεις τις γραφειοκρατικές δουλειές, κάνε μια συζήτηση με το παιδί για τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί, δώσε του χρόνο και το ‘‘ελεύθερο’’ να πάρει αποφάσεις σχετικά με την σχολική τσάντα που θα κρατάει όλη τη χρονιά.

Οικιακές φθινοπωρινές εργασίες

Μπορεί να μην πήγες 2 μήνες συνεχόμενες διακοπές αλλά σίγουρα έλειψες καιρό από το σπίτι σου, για αυτό και χρειάζεται ένα γερό καθάρισμα. Η αλήθεια είναι πως όταν επιστρέφεις από διακοπές ή γενικώς από ταξίδι δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις και νομίζεις εν τέλει πως δεν θα καταφέρεις ποτέ να τελειώσεις όλες αυτές τις δουλειές. Η μια φέρνει την άλλη και εκεί που νομίζεις πως ξεμπέρδεψες θυμάσαι ότι πρέπει να κάνεις και εκείνο και το άλλο και το ‘‘δίπλα’’ και καταλήγει βράδυ και εσύ ακόμη παλεύεις να τελειώσεις.

Το μυστικό κρύβεται στην σωστή οργάνωση. Ξεκίνα βάζοντας στο πλυντήριο όλα τα άπλυτα ρούχα που έφερες από τις διακοπές σου, σίγουρα δεν θα είναι και λίγα. Μην βιαστείς μόλις στεγνώσουν να τα σιδερώσεις γιατί προέχουν άλλα. Σίγουρα ένα σκούπισμα και ένα καλό σφουγγάρισμα. Μην ξεχάσεις να ανοίξεις διάπλατα τα παράθυρα για να αεριστεί ο χώρος. Ξεσκόνισμα και τακτοποίηση των ρούχων στις ντουλάπες. Αν κάτσεις λίγο ακόμη σίγουρα θα βρεις κι άλλα που πρέπει να κάνεις όμως αυτά είναι τα βασικά.

Ανανέωση ντουλάπας

Μέσα στις δουλειές που περιλαμβάνει ο μήνας ανήκουν σίγουρα και τα ψώνια. Μια μικρή ανανέωση της ντουλάπας πριν την έναρξη μιας εποχής είναι σχεδόν απαραίτητη. Όχι υπερβολές, αλλά λίγα και καλά ‘‘κομμάτια’’.

Και αφού τακτοποιήσεις το ζήτημα των ρούχων σίγουρα θα πρέπει να ξεχωρίσεις εκείνα που είναι αποκλειστικά για καλοκαίρι και αυτά που ακόμη φοριούνται. Έπειτα, μπορείς να ξεκαθαρίσεις ποια χρειάζεσαι ακόμα, και ποια θα χαρίσεις σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Θέλει μια διαδικασία όλο αυτό οπότε μην βιαστείς. Αφού λοιπόν νομίζεις πως τα έχεις τελειώσει όλα, θυμάσαι το σίδερο που άφησες πριν και τα χαλιά που θέλουν άλλαγμα οπότε το πας ξανά από την ‘‘αρχή’’.

Καλοκαίρι τέλος, ώρα για να αναδιάταξη

Ήρθε η ώρα σιγά σιγά να μπουν τα πράγματα σε ένα ρυθμό και σε μια ρουτίνα για αυτό και η καθαριότητα του σπιτιού σε συνδυασμό με την τακτοποίηση των υποχρεώσεων μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μην αμελείς τις δουλειές που πρέπει να τακτοποιήσεις αφού μόνο πονοκέφαλο μπορεί να σου φέρει η αναβολή τους. Προγραμμάτισε σωστά τα όσα πρέπει να κάνεις και σίγουρα θα τα προλάβεις όλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !