Πως θα ξεπεράσουμε την μελαγχολική διάθεση της Κυριακής;

Tips

Όσο χαρούμενη διάθεση φέρνει η Παρασκευή εν αναμονή του Σαββατοκύριακου και της ανεμελιάς, τόσο μελαγχολική διάθεση μας «χαρίζει» το απόγευμα της Κυριακής. Οι ψυχολόγοι πλέον το ορίζουν σαν «σύνδρομο Blue Sunday».

Μας αγχώνει η νέα εβδομάδα των υποχρεώσεων που έρχεται. Η κατάθλιψη είναι πιο έντονη αν το Σάββατο δεν περάσαμε τόσο όμορφα όσο θα θέλαμε… Έτσι αναπτύσσεται η πεποίθηση ότι «αυτό το Σαββατοκύριακο ο χρόνος μου πήγε χαμένος … δεν έκανα τίποτα ουσιαστικό»

Πως λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε αυτή την μελαγχολική διάθεση;

Ξυπνάμε λίγο αργότερα από ότι συνηθίζουμε στην καθημερινότητά μας. Ανοίγουμε το παράθυρο να μπει φρέσκος αέρας και ετοιμάζουμε τον καφέ και το πρωινό μας.

Μην μείνετε στο σπίτι βγείτε για έναν περίπατο ή φύγετε με το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά να αγναντέψετε τη θάλασσα πίνοντας έναν καφέ και αφήστε τις όποιες αρνητικές σκέψεις να εξατμιστούν…

Το Σάββατο είναι της διασκέδασης και η Κυριακής της ξεκούρασης και της συγκέντρωσης.

Ένας υπνάκος μεσημεριανός για 1 ώρα θα σας ξεκουράσει πραγματικά. Το απόγευμα θα περάσει ήρεμα και το βράδυ θα έχετε καλύτερη διάθεση αντιμετωπίζοντας τον ερχομό της Δευτέρας.

Το βράδυ της Κυριακής κανονίστε να δείτε μια ταινία, απολαμβάνοντας ποπ κορν ή οργανώστε ένα απόγευμα με φίλους απολαμβάνοντας ένα ζεματιστό φοντύ, που θα μοιραστείτε με πολύ χιούμορ.

Το βράδυ της Κυριακής αν δεν έχετε καλή διάθεση μην την περάσετε «σκαλίζοντας» τα social media, η παρουσίαση φίλων που περνούν υπέροχα το Σαββατοκύριακο ενώ εσείς μελαγχολείτε δεν βοηθά … πιστέψτε με.

Τα αγαπημένα σας μουσικά ακούσματα θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την μελαγχολία. Εσείς θα επιλέξετε ότι πιο χαρούμενο και ανεβαστικό.

Αν σας αρέσει ο διαλογισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, να είστε χαλαροί και ήρεμοι για τον ερχομό της νέας εβδομάδας.

Ένα ακόμα μυστικό αντι-Blue είναι να τηλεφωνήσουμε σε φίλους για να διοργανώσουμε την απόδραση ή να προγραμματίσουμε τη διασκέδαση για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Είναι προτιμότερο να σχεδιάζουμε με τους φίλους ευχάριστες κινήσεις από το να σκεφτόμαστε τι μας περιμένει αύριο στο γραφείο…

Σκεπτόμενοι τα ωραία του Σαββατοκύριακου, η εβδομάδα θα περάσει χωρίς να το καταλάβουμε.

Αποφύγετε το βαρύ φαγητό ή το ποτό για να μπορέσετε να κοιμηθείτε ήρεμα και σχετικά νωρίς.

Ο καιρός περνά πολύ γρήγορα… και το επόμενο Σαββατοκύριακο πλησιάζει.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !