Πουρέ πατάτας με μανιτάρια και λάδι τρούφας

Tips

Το πουρέ πατάτας είναι αγαπημένο συνοδευτικό γευστικών δημιουργιών με κρέας ή ψάρι ή ακόμα και γεύσεις της φωτιάς.

Η φίλη Βάσω μας έφτιαξε τη δική της εκδοχή πουρέ με μανιτάρια και ένα απίθανο λάδι μαύρης τρούφας από τη Δίρφυ.

Oι φίλοι μας vegan μπορούν να αφαιρέσουν το βούτυρο από τη συνταγή και να χρησιμοποιήσουν ελαιόλαδο… θα ενθουσιαστούν. Αυτή η εκδοχή είναι και νηστίσιμη οπότε ενδείκνυται για τη Σαρακοστή.

Το απολαύσαμε με κρέας ψητό και λουκάνικα και κέρδισε τις εντυπώσεις. Αξίζει …

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά  / Εύκολο

Πουρέ πατάτας με μανιτάρια και λάδι τρούφας

Η Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου στην κουζίνα της

 

Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

 Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

120 γρ. μανιτάρια λευκά, σε κομμάτια

1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

70 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο

3-4 κ.σ. λάδι μαύρης τρούφας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό ή ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε για 40 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε, χωρίς όμως να λιώσουν.

Σε τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μείγμα μανιταριών για 5-6 λεπτά.

Όπως είναι ζεστές οι πατάτες τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών, το αλάτι, το πιπέρι και λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ ή στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν βελούδινο πουρέ.

Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με το λάδι μαύρης τρούφας και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μικρά μυστικά

Τα μανιτάρια δεν πλένονται ποτέ καθαρίζονται με το βουρτσάκι και μια πετσέτα ελαφρά βρεγμένη και στυμμένη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !