Γιατί πρέπει να τρώμε αργά;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πρέπει να συνηθίσουμε να τρώμε αργά και να δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στη μάσηση των τροφών για την καλή μας υγεία και τη διάθεσή μας. Ποια όμως είναι τα οφέλη όταν τρώμε αργά και όχι λαίμαργα.

Τρώμε λιγότερο και χορταίνουμε …

Όταν τρώμε αργά μας επιτρέπετε να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τις ποσότητες που τρώμε και έτσι έχουμε καλύτερη αίσθηση του κορεσμού. Το στομάχι έχει ανάγκη, κατά μέσο όρο 20 λεπτά, για να στείλει το μήνυμα κορεσμού στον εγκέφαλο.

Καλύτερη πέψη

Όταν τρώμε αργά, μασάμε καλύτερα και σταθερά και αυτό αποτρέπει τη μεγάλη απορρόφηση αέρα που είναι επιβλαβής, για την πέψη.

Ηρεμία 

Η ηρεμία είναι ένας ακόμα παράγοντας για την καλή πέψη. Έτσι αποτρέπονται οι πεπτικοί σπασμοί και το φούσκωμα που προκαλείται από το stress.

Απόλαυση

Αφιερώνουμε χρόνο για το φαγητό και έτσι απολαμβάνουμε τις γεύσεις. Όλη η παλέτα των γεύσεων ανιχνεύεται από τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας, μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Όσο πιο γρήγορα τρώμε τόσο λιγότερες γεύσεις αναγνωρίζονται και είναι κρίμα να στερούμαστε αυτή την απόλαυση.

Φιλοσοφία ζωής

Τρώμε αργά μια φιλοσοφία ζωής, που μας επιτρέπει να φροντίσουμε καλύτερα τον οργανισμό μας, το σώμα και τον νου.

Έτσι συμβάλλουμε σε μια καλή λειτουργία της πέψης, μειώνουμε τον κίνδυνο παχυσαρκίας και μας επιτρέπεται να κάνουμε ένα  διάλειμμα ευζωίας, στο απαιτητικό και γρήγορο καθημερινό πρόγραμμά μας.

Το φαγητό είναι «πράξη αγάπης»

Αφιερώστε χρόνο στο φαγητό, ειδικά το Σαββατοκύριακο, που το μοιράζεστε με την οικογένεια. Ασχοληθείτε περισσότερο με την προετοιμασία μέχρι το σερβίρισμα. Χαρίστε στον εαυτό σας και τους ανθρώπους σας αρμονία και ένα ευχάριστο διάλειμμα, για να συζητήσετε, να μοιραστείτε την εμπειρία… να θυμηθείτε, να γελάσετε, να περάσετε όμορφα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας: Ποιες τροφές σε ομορφαίνουν

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση και ένας τρόπος ζωής χωρίς καταχρήσεις και υπέρμετρο άγχος, είναι όσα μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου προκειμένου να νιώθεις...

Το κυπριακό χαλούμι έγινε ΠΟΠ

Μετά από μία δεκαετία προσπαθειών το χαλούμι, το πλέον αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, έγινε και επίσημα Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μετά την πρόσφατη...

Μωσαϊκό σοκολάτας

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να...

Όχι πια σκούρα χρώματα, πες ναι στο mix & match

Μήπως το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το λαχανί, το τιρκουάζ και το λευκό είναι τα νέα μαύρα; Μήπως ήρθε η ώρα για χρωματικούς...

Κάνε το σπίτι σου πολύχρωμο! Ποια φυτά μυρίζουν άνοιξη

Άνοιξη! Ίσως η πιο αγαπημένη εποχή όλων. Η φύση ξαναγεννιέται, αρώματα και χρώματα λουλουδιών πλημμυρίζουν αυλές, κήπους, βεράντες, ακόμα και τους δρόμους. Η θερμοκρασία...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !