Γιατί πρέπει να τρώμε αργά;

Tips

Πρέπει να συνηθίσουμε να τρώμε αργά και να δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στη μάσηση των τροφών για την καλή μας υγεία και τη διάθεσή μας. Ποια όμως είναι τα οφέλη όταν τρώμε αργά και όχι λαίμαργα.

Τρώμε λιγότερο και χορταίνουμε …

Όταν τρώμε αργά μας επιτρέπετε να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τις ποσότητες που τρώμε και έτσι έχουμε καλύτερη αίσθηση του κορεσμού. Το στομάχι έχει ανάγκη, κατά μέσο όρο 20 λεπτά, για να στείλει το μήνυμα κορεσμού στον εγκέφαλο.

Καλύτερη πέψη

Όταν τρώμε αργά, μασάμε καλύτερα και σταθερά και αυτό αποτρέπει τη μεγάλη απορρόφηση αέρα που είναι επιβλαβής, για την πέψη.

Ηρεμία 

Η ηρεμία είναι ένας ακόμα παράγοντας για την καλή πέψη. Έτσι αποτρέπονται οι πεπτικοί σπασμοί και το φούσκωμα που προκαλείται από το stress.

Απόλαυση

Αφιερώνουμε χρόνο για το φαγητό και έτσι απολαμβάνουμε τις γεύσεις. Όλη η παλέτα των γεύσεων ανιχνεύεται από τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας, μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Όσο πιο γρήγορα τρώμε τόσο λιγότερες γεύσεις αναγνωρίζονται και είναι κρίμα να στερούμαστε αυτή την απόλαυση.

Φιλοσοφία ζωής

Τρώμε αργά μια φιλοσοφία ζωής, που μας επιτρέπει να φροντίσουμε καλύτερα τον οργανισμό μας, το σώμα και τον νου.

Έτσι συμβάλλουμε σε μια καλή λειτουργία της πέψης, μειώνουμε τον κίνδυνο παχυσαρκίας και μας επιτρέπεται να κάνουμε ένα  διάλειμμα ευζωίας, στο απαιτητικό και γρήγορο καθημερινό πρόγραμμά μας.

Το φαγητό είναι «πράξη αγάπης»

Αφιερώστε χρόνο στο φαγητό, ειδικά το Σαββατοκύριακο, που το μοιράζεστε με την οικογένεια. Ασχοληθείτε περισσότερο με την προετοιμασία μέχρι το σερβίρισμα. Χαρίστε στον εαυτό σας και τους ανθρώπους σας αρμονία και ένα ευχάριστο διάλειμμα, για να συζητήσετε, να μοιραστείτε την εμπειρία… να θυμηθείτε, να γελάσετε, να περάσετε όμορφα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !