Κοτόπουλο στο φούρνο με αρωματικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το κλασικό Κυριακάτικο πιάτο της Αθήνας του χθες. Ένα μαμαδίστικο φαγητό πολύ εύκολο, που διανθίζουμε με τα αγαπημένα μας μπαχαρικά, αλλά και μια πινελιά πορτοκαλιού για άρωμα ξεχωριστό. Σας αποκαλύπτουμε και το μυστικό για να γίνει το κοτόπουλο απίθανο, αφού το μουλιάζουμε σε αλατόνερο. Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το ξύσμα πορτοκαλιού,  με αποξηραμένα και ψιλοκομμένα πέταλα τριαντάφυλλου. Πινελιές ανατολής ονειρικές… για εκείνους που τολμούν.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος 40-50 λεπτά Πολύ εύκολο

Κοτόπουλο στο φούρνο με αρωματικά

Υλικά για 2 άτομα

2 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο

150 ml νερό εμφιαλωμένο, για το ψήσιμο

5 πατάτες, κομμένες σε φέτες

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες λεπτές

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ανθό αλατιού

Τζίνζερ τριμμένο

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή

Ρίγανη

Κύμινο

Καπνιστή πάπρικα

Φρεσκοτριμμένη ποικιλία πιπεριών

Τρόπος παρασκευής

Το μυστικό για να μείνει σωστά ενυδατωμένο το κοτόπουλο είναι πριν το μαγειρέψουμε, να το βάλουμε σε νερό και αλάτι για 20 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας να είναι εντελώς στεγνό.

Σε ταψί βάζουμε στη βάση τις φέτες κρεμμυδιού και ακουμπάμε πάνω το κοτόπουλο.

Το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή τα δικά μας μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού και από τις δύο πλευρές και το περιλούζουμε με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το εμφιαλωμένο νερό γύρω από το κοτόπουλο και βάζουμε και τις πατάτες ανάμεσα και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 40-50 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Βυθίζουμε το ένα κοφτερό μαχαιράκι και ελέγχουμε αν ψήθηκε αλλιώς το αφήνουμε λίγο ακόμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να «σταθεί» για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποια υφάσματα είναι φέτος must …

Η τάση στη μόδα επιτάσσει να προτιμάμε συγκεκριμένα υφάσματα που σέβονται πολύ περισσότερο το σώμα μας, αλλά και το περιβάλλον. Σε αντίθεση με ότι μπορεί...

Πανακότα βατόμουρου

Ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι, με πινελιά εξωτική… Η γεύση του συναρπάζει και τους vegan, αφού χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα καρύδας. Μπορούμε αντί βατόμουρου να...

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας: Ποιες τροφές σε ομορφαίνουν

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση και ένας τρόπος ζωής χωρίς καταχρήσεις και υπέρμετρο άγχος, είναι όσα μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου προκειμένου να νιώθεις...

Το κυπριακό χαλούμι έγινε ΠΟΠ

Μετά από μία δεκαετία προσπαθειών το χαλούμι, το πλέον αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, έγινε και επίσημα Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μετά την πρόσφατη...

Μωσαϊκό σοκολάτας

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !