Σαλάτα με φακές, τυρί και ντοματίνια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα νόστιμη υψηλής διατροφικής αξίας αφού οι φακές περιέχουν πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν το νευρικό σύστημα και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η περιεκτικότητά τους σε σίδηρο είναι μεγάλη έτσι οι φακές αποτελούν τροφή απαραίτητη για μικρούς, μεγάλους και είναι απαραίτητη στους χορτοφάγους.

Εσείς μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά που προτιμάτε.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα με φακές, τυρί και ντοματίνια

Υλικά για 4 άτομα  

300 γρ. φακές  βραστερές

1 καρότο

150 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

1 πιπεριά κέρατο πράσινη,  κομμένη σε κομμάτια

10 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα τέσσερα

1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

Ξύδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ρίγανη ή θρούμπι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τις φακές με λίγο αλάτι και ένα καρότο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το καρότο, αν δεν το θέλουμε στη σαλάτα μας.

Ρίχνουμε τις φακές στο σουρωτήρι και τις περνάμε με δροσερό νερό.

Τις στραγγίζουμε καλά.

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα.

Την σερβίρουμε βάζοντας επάνω σε μικρά κυβάκια τη φέτα.

Σερβίρουμε

Mικρά μυστικά

Αν θέλουμε στη σαλάτα μπορούμε να βάλουμε προσούτο ή τόνο και να αφαιρέσουμε εντελώς τη φέτα.

Συνταγή: Mαρία Ντζούνου, Καμποτάδες Λαμίας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !