Μια σαλάτα νόστιμη υψηλής διατροφικής αξίας αφού οι φακές περιέχουν πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν το νευρικό σύστημα και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η περιεκτικότητά τους σε σίδηρο είναι μεγάλη έτσι οι φακές αποτελούν τροφή απαραίτητη για μικρούς, μεγάλους και είναι απαραίτητη στους χορτοφάγους.
Εσείς μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά που προτιμάτε.
Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαλάτα με φακές, τυρί και ντοματίνια
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. φακές βραστερές
1 καρότο
150 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ
1 πιπεριά κέρατο πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
10 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα τέσσερα
1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
Ξύδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Ρίγανη ή θρούμπι
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε τις φακές με λίγο αλάτι και ένα καρότο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το καρότο, αν δεν το θέλουμε στη σαλάτα μας.
Ρίχνουμε τις φακές στο σουρωτήρι και τις περνάμε με δροσερό νερό.
Τις στραγγίζουμε καλά.
Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα.
Την σερβίρουμε βάζοντας επάνω σε μικρά κυβάκια τη φέτα.
Σερβίρουμε
Mικρά μυστικά
Αν θέλουμε στη σαλάτα μπορούμε να βάλουμε προσούτο ή τόνο και να αφαιρέσουμε εντελώς τη φέτα.
Συνταγή: Mαρία Ντζούνου, Καμποτάδες Λαμίας