Σαλάτα με φακές, τυρί και ντοματίνια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα νόστιμη υψηλής διατροφικής αξίας αφού οι φακές περιέχουν πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν το νευρικό σύστημα και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η περιεκτικότητά τους σε σίδηρο είναι μεγάλη έτσι οι φακές αποτελούν τροφή απαραίτητη για μικρούς, μεγάλους και είναι απαραίτητη στους χορτοφάγους.

Εσείς μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά που προτιμάτε.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα με φακές, τυρί και ντοματίνια

Υλικά για 4 άτομα  

300 γρ. φακές  βραστερές

1 καρότο

150 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

1 πιπεριά κέρατο πράσινη,  κομμένη σε κομμάτια

10 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα τέσσερα

1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

Ξύδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ρίγανη ή θρούμπι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τις φακές με λίγο αλάτι και ένα καρότο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το καρότο, αν δεν το θέλουμε στη σαλάτα μας.

Ρίχνουμε τις φακές στο σουρωτήρι και τις περνάμε με δροσερό νερό.

Τις στραγγίζουμε καλά.

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα.

Την σερβίρουμε βάζοντας επάνω σε μικρά κυβάκια τη φέτα.

Σερβίρουμε

Mικρά μυστικά

Αν θέλουμε στη σαλάτα μπορούμε να βάλουμε προσούτο ή τόνο και να αφαιρέσουμε εντελώς τη φέτα.

Συνταγή: Mαρία Ντζούνου, Καμποτάδες Λαμίας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !