Σαλάτα με γαρίδες, κινόα bio και ολόφρεσκα λαχανικά

Tips

Μια απίθανη δροσερή σαλάτα υγιεινή και νόστιμη. Μπορεί να αποτελέσει και κυρίως πιάτο για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Το κινόα πλημμυρίζει από αντιοξειδωτικά και δεν περιέχει γλουτένη. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες γαρίδες και αυτό το ράντισμα με ούζο τους χαρίζει άρωμα ξεχωριστό.

Όταν απολαμβάνεις τη σάλατα σου πάνω στο κύμα τότε η γεύση απογειώνεται…

Xρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα με γαρίδες, κινόα bio και ολόφρεσκα λαχανικά

Από την Παναγιώτα Κυρίτση, της περίφημης ψαροταβέρνας Ηλιόπουλος, Μοναστηράκι Ναυπακτίας

Yλικά για 2 άτομα

6 γαρίδες Νο2 βρασμένες, κομμένες στη μέση κατά μήκος

500 γρ κινόα bio

1 καρότο μεγάλο, τριμμένο

1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους, χωρίς σπόρους

8 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 ματσάκι ρόκα

1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. κάσιους, χοντροσπασμένα

2 πιπεριές chilly, κομμένες στα 4

1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα

Ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το dressing

Χυμό λεμόνι

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

½  κ.γ. μουστάρδα Dijon απαλή

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε την κινόα στο σουρωτήρι και τη ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την κινόα και βράζουμε για 8 λεπτά. Σουρώνουμε καλά.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, το αγγούρι, το καρότο, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το αλάτι, τα πιπέρια, τα κάσιους και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και την μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σε βαθιά πιάτα βάζουμε τη σαλάτα κινόα στη μέση γύρω γύρω βάζουμε τις γαρίδες, τις ραντίζουμε με λίγο ούζο και ολόγυρα βάζουμε τις πιπεριές chilly.

Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πάνω από τη σαλάτα βάζουμε τη ρόκα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Μόλις βράσουμε τις γαρίδες προσέχουμε να καθαρίζουμε το μαύρο εντεράκι που βρίσκεται στην πλάτη.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και dressing εσπεριδοειδών.

Τα λαχανικά πρέπει να είναι δροσερά για ακόμα καλύτερη γεύση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !