Σαλάτα με γαρίδες, κινόα bio και ολόφρεσκα λαχανικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια απίθανη δροσερή σαλάτα υγιεινή και νόστιμη. Μπορεί να αποτελέσει και κυρίως πιάτο για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Το κινόα πλημμυρίζει από αντιοξειδωτικά και δεν περιέχει γλουτένη. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες γαρίδες και αυτό το ράντισμα με ούζο τους χαρίζει άρωμα ξεχωριστό.

Όταν απολαμβάνεις τη σάλατα σου πάνω στο κύμα τότε η γεύση απογειώνεται…

Xρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα με γαρίδες, κινόα bio και ολόφρεσκα λαχανικά

Από την Παναγιώτα Κυρίτση, της περίφημης ψαροταβέρνας Ηλιόπουλος, Μοναστηράκι Ναυπακτίας

Yλικά για 2 άτομα

6 γαρίδες Νο2 βρασμένες, κομμένες στη μέση κατά μήκος

500 γρ κινόα bio

1 καρότο μεγάλο, τριμμένο

1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους, χωρίς σπόρους

8 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 ματσάκι ρόκα

1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. κάσιους, χοντροσπασμένα

2 πιπεριές chilly, κομμένες στα 4

1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα

Ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το dressing

Χυμό λεμόνι

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

½  κ.γ. μουστάρδα Dijon απαλή

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε την κινόα στο σουρωτήρι και τη ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την κινόα και βράζουμε για 8 λεπτά. Σουρώνουμε καλά.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, το αγγούρι, το καρότο, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το αλάτι, τα πιπέρια, τα κάσιους και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και την μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σε βαθιά πιάτα βάζουμε τη σαλάτα κινόα στη μέση γύρω γύρω βάζουμε τις γαρίδες, τις ραντίζουμε με λίγο ούζο και ολόγυρα βάζουμε τις πιπεριές chilly.

Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πάνω από τη σαλάτα βάζουμε τη ρόκα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Μόλις βράσουμε τις γαρίδες προσέχουμε να καθαρίζουμε το μαύρο εντεράκι που βρίσκεται στην πλάτη.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και dressing εσπεριδοειδών.

Τα λαχανικά πρέπει να είναι δροσερά για ακόμα καλύτερη γεύση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !