Smoothie Μπανάνα Αβοκάντο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό, δροσερό και χορταστικό από ένα smoothie; Πίνεται ευχάριστα κάθε στιγμή της ημέρας, σε τονώνει, σε ενυδατώνει και σε «κρατάει». Γίνεται πανεύκολα και απαιτεί ελάχιστα υλικά. Εμείς σου προτείνουμε 2 εναλλακτικές συνταγές με βάση την μπανάνα και το αβοκάντο.

  1. Θα χρειαστείς μία μπανάνα, μισό μαλακό αβοκάντο, ένα κουταλάκι μέλι και 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου. Βάλε τα φρούτα για μερικές ώρες στο ψυγείο. Χτύπησε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ, βάλε το μίγμα σε ένα ποτήρι και απόλαυσε με ένα χοντρό καλαμάκι.
  2. Θα χρειαστείς μία μπανάνα, μισό μαλακό αβοκάντο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, 100 γραμμάρια γιαούρτι μια κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης και ένα κουταλάκι του γλυκού σταφίδες. Χτύπησε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη και τις σταφίδες. Βάλε το μίγμα σε ένα μπολ, ρίξε από πάνω τη βρώμη και τις σταφίδες και ανακάτεψε. Το συγκεκριμένο smoothie είναι ιδανικό για πρωινό και τρώγεται με το κουτάλι!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !