Σουφλέ σοκολάτας με Βaileys και ινδοκάρυδο

Τα μυστικά των Chef

Μαγεία…

Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν ότι καλύτερο να ετοιμάσουμε για τους αγαπημένους μας σουφλέ σοκολάτας … που καρδιές ζεσταίνει και χαρίζει στιγμές μοναδικές.

Ο Κώστας Γεωργατζάς μας δίνει την πιο εύκολη συνταγή για το σουφλέ.

Η ποιότητα της σοκολάτας και του βουτύρου είναι καθοριστικά στο σουφλέ και το Baileys με το ινδοκάρυδο δίνουν αυτή την ωραία αρωματική επίγευση.

Ανάψτε κεριά με το άρωμα που αγαπάτε ετοιμάστε και ένα ωραίο καφέ επιλέξτε τη μουσική απολαύστε τις στιγμές…και ονειρευτείτε.

Σουφλέ σοκολάτας με Baileys και ινδοκάρυδο  

Από τον Κώστα Γεωργατζά, πολυβραβευμένο executive chef

Υλικά

310 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κατά προτίμηση 55%
310 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος 82%
7 αυγά
210 γρ. ζάχαρη άχνη
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
12 γρ.  baking powder
1 σφηνάκι Baileys
20 γρ. ινδοκάρυδο

Τρόπος παρασκευής

Σε bain marie βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το βούτυρο να λιώσουν.

 

soufle sokolatas

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάμε με το σύρμα δυνατά τα ασπράδια με τη μισή ποσότητα άχνης ζάχαρης μέχρι να γίνουν μαρέγκα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Σε μια μπασίνα βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.

Μόλις το βούτυρο και η σοκολάτα λιώσουν ρίχνουμε  σφηνάκι με το Baileys και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν τα τρία  υλικά.

Προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων με την υπόλοιπη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε το αλεύρι σε μπολάκι μαζί με το baking και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα στη σοκολάτα.

Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και με μαρίζ ανακατεύουμε ελαφρά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Διαλέγουμε πυρίμαχα ατομικά μπολάκια τα περνάμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και γεμίζουμε με το μείγμα περίπου μέχρι τα 2/3 του σκεύους.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 8-10 λεπτά. Ο  χρόνος εξαρτάται από το πάχος του σκεύους.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη ή κακάο και αν θέλουμε το περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.

Προηγούμενο άρθροMελομακάρονα Ημαθίας
Επόμενο άρθροTυρόψωμο της Εύβοιας 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !