Σούπα αρακά με τζίντζερ και βασιλικό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μία υγιεινή σούπα, ότι πρέπει για την ενδυνάμωση του οργανισμού μας.  Είναι ζεστή μας κάνει να νιώθουμε όμορφα αλλά, το σημαντικότερο είναι ότι η σούπα περιέχει θρεπτικά στοιχεία και είναι και πάρα πολύ νόστιμη. Ο αρακάς είναι μία πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών, όπως επίσης το σκόρδο και το τζίντζερ.

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C και ο βασιλικός έχει σημαντική αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σούπα αρακά με τζίντζερ και βασιλικό

Υλικά για 4 άτομα

750 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου 4 εκατοστά, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μία χούφτα φύλλα βασιλικού

Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι, ακέρωτο

2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό εμφιαλωμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Ελαιόλαδο ή βαλσάμικο με άρωμα πορτοκαλιού και κρουτόν ή 1 κ.σ. τυρί κατίκι ΠΟΠ

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ κα μόλις μοσχομυρίζουν ρίχνουμε τον αρακά, το ξύσμα λεμονιού και το βασιλικό.

Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και βράζουμε για 5-6 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ.

Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια σούπα με βελούδινη υφή.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε ή περισσότερο πιπέρι ή πάπρικα καπνιστή ή βαλσάμικο αρωματικό και κρουτόν.

Μικρά μυστικά

Δεν πρέπει να παραβράσουμε τη σούπα, ώστε τα λαχανικά να διατηρήσουν όλα τα θρεπτικά του στοιχεία.

Για να κερδίσουμε χρόνο χρησιμοποιούμε τον βραστήρα για να είναι το νερό καυτό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Συνταγή : από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !