Σούπα αρακά με τζίντζερ και βασιλικό

Tips

Μία υγιεινή σούπα, ότι πρέπει για την ενδυνάμωση του οργανισμού μας.  Είναι ζεστή μας κάνει να νιώθουμε όμορφα αλλά, το σημαντικότερο είναι ότι η σούπα περιέχει θρεπτικά στοιχεία και είναι και πάρα πολύ νόστιμη. Ο αρακάς είναι μία πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών, όπως επίσης το σκόρδο και το τζίντζερ.

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C και ο βασιλικός έχει σημαντική αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σούπα αρακά με τζίντζερ και βασιλικό

Υλικά για 4 άτομα

750 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου 4 εκατοστά, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μία χούφτα φύλλα βασιλικού

Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι, ακέρωτο

2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό εμφιαλωμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Ελαιόλαδο ή βαλσάμικο με άρωμα πορτοκαλιού και κρουτόν ή 1 κ.σ. τυρί κατίκι ΠΟΠ

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ κα μόλις μοσχομυρίζουν ρίχνουμε τον αρακά, το ξύσμα λεμονιού και το βασιλικό.

Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι και βράζουμε για 5-6 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ.

Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια σούπα με βελούδινη υφή.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε ή περισσότερο πιπέρι ή πάπρικα καπνιστή ή βαλσάμικο αρωματικό και κρουτόν.

Μικρά μυστικά

Δεν πρέπει να παραβράσουμε τη σούπα, ώστε τα λαχανικά να διατηρήσουν όλα τα θρεπτικά του στοιχεία.

Για να κερδίσουμε χρόνο χρησιμοποιούμε τον βραστήρα για να είναι το νερό καυτό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Συνταγή : από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !