Σουπιές με σπανάκι

Tips

Μια γευστική δημιουργία της Σαρακοστής νόστιμη και πολύ θρεπτική. Οι σουπιές προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12. Επίσης είναι πλούσια πηγή σιδήρου και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο, φώσφορο, βιταμίνη Β2 και Ω-3 λιπαρά οξέα. Σημαντική είναι η παρουσία επίσης βιταμινών Α, Β6, ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Ο συνδυασμός με το σπανάκι ενισχύει όλα τα θρεπτικά συστατικά της σουπιάς για τον οργανισμό μας.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα 20 λεπτά / Εύκολο

Σουπιές με σπανάκι

Από τη Νατάσσα Χατζηαρβανίτη, Αθήνα

Υλικά για 4 άτομα

2 κιλά σουπιές, κομμένες σε χοντρές ροδέλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες

1 ½ κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 ποτήρι λευκό κρασί, σαββατιανό ή μοσχοφίλερο

3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κρατώντας λίγα για να σοτάρουμε αργότερο το σπανάκι.

Αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε στο μέσο του πάτου της κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε δυνατά με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τις σουπιές και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τις  σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να σιγοβράζουν οι σουπιές για 90 λεπτά αν είναι φρέσκες και 1 ώρα αν είναι κατεψυγμένες. Ανακατεύουμε συχνά για να «μην πιάσουν».

Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σπανάκι. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Πάνω στη 1 ώρα που βράζουν οι σουπιές προσθέτουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε και πάλι.

Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε και τα αρωματικά, τον άνηθο, τον μάραθο και ανακατεύουμε καλά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεί το φαγητό μας και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !