Γαρίδες σαγανάκι του ψαρά

Tips

Από τις δυνατές γεύσεις της θαλασσινής κουζίνας που ζητά παρέα, ζεστό ψωμί και ούζο ή κρασί. Η τέλεια αρμονία που γεννά νοσταλγικές αναμνήσεις. Αν μάλιστα οι γαρίδες είναι φρέσκες, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Τις ωραιότερες γαρίδες τις δοκίμασα στην Βόρεια Εύβοια, που τα νερά της είναι τόσο πλούσια σε θαλασσινούς θησαυρούς…

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ Εύκολο

Γαρίδες σαγανάκι του ψαρά

Από τον Αντώνη Αποστόλου, Μεζεδοπωλείο «Στα καλά καθούμενα», Παραλία Ωρεών Εύβοια

Υλικά για 4 άτομα

12 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες

2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένη

Μισή πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες

Μισή πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες

Μισή πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε φέτες

60 ml ούζο

200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή θρούμπη ή ρίγανη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές  και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι ή τη ρίγανη και λίγο καυτό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, σκεπάζοντας το τηγάνι για να δέσει ελαφρά.

8 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες ανακινώντας ελαφρά το τηγάνι και γυρίζουμε τις γαρίδες με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Μόλις 3 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι και αφήνουμε 3 λεπτά να σταθεί το σαγανάκι.

Σερβίρουμε σε πήλινο και το βάζουμε στη μέση του τραπεζιού για να το μοιραστούμε και δίπλα έχουμε φρέσκο ψωμί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !