Σουβλάκι πανσέτας με πατατούλες και Dip πιπεριάς Φλώρινας

Tips

Mια νοστιμιά της κουζίνας της φωτιάς … οι πατατούλες θα σας αρέσουν πολύ και σας δίνουμε μια απίθανη συνταγή για γλάσο Barbeque, μπορείτε να κάνετε περισσότερο και να το διατηρείτε στο ψυγείο, όπως και το dip Πιπεριάς Φλώρινας.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολο

Σουβλάκι πανσέτας με πατατούλες και Dip πιπεριάς Φλώρινας

Aπό τον Γιάννη Μπρατσολιά executive chef

Υλικά για 4 άτομα

600γρ πανσέτα, χωρίς δέρμα, κομμένη σε κύβους 2 εκ.

500 ml νερό

50ml σάλτσα σόγιας

1 φύλλο δάφνης

5 κόκκους μαύρου πιπεριού

2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο

Για το γαρνίρισμα

Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Για το γλάσο Barbeque

100 γρ σάλτσα κέτσαπ

50 γρ. χυμό ανανά

50 γρ. σιρόπι σφένδαμου ή πετιμέζι

50 γρ. ζάχαρη καστανή

5 γρ. καπνιστή πάπρικα

10 γρ πουρέ σκόρδου

½ κ.γ μείγμα μπαχαρικών

Για τις πατατούλες

600 γρ πατάτες baby

2 κλωνάρια θυμάρι

Ανθό αλατιού

Ελαιόλαδο

20 γρ βούτυρο, λιωμένο

Για το Dip πιπεριάς Φλωρίνης 

2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

50 ml λάδι αρωματισμένο με καυτερή πιπεριά

1 κ.σ. γιαούρτι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι και λίγο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής 

Από την προηγούμενη ημέρα φτιάχνουμε το γλάσο για να αναδυθούν τα αρώματα και να πετύχουμε καλύτερη γεύση.

Σε μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Περνάμε τη πανσέτα σε σουβλάκια.

Αλείφουμε τα σουβλάκια με το γλάσο και βάζουμε σε ζεστό μπάρμπεκιου, στο γκριλ ή σε πλασωτέ τηγάνι .

Γυρίζουμε τακτικά και αλείφουμε με το γλάσο μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια αλειμμένα με λίγο ακόμα γλάσο και πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια για ντεκόρ.

Ετοιμάζουμε τις πατατούλες

Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση.

Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε  τις πατάτες.

Τις αφήνουμε να βράσουν για 10-11 λεπτά χωρίς να σπάσουν απλά να μαλακώσουν.

Τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι προθερμασμένο  με ηλιέλαιο, βούτυρο και θυμάρι, βάζουμε τις πατάτες για να πάρουν χρώμα.

Τις σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ανθό αλατιού.

Παράλληλα ετοιμάζουμε και το dip κόκκινης πιπεριάς Φλώρινας.

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο multi για λίγα λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή , παχύρευστη σάλτσα.

Σερβίρουμε το σουβλάκι, δίπλα τις πατατούλες και το dip πιπεριάς Φλώρινας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !