Το κινητό μας δεν έχει θέση στην τουαλέτα…

Tips

H αλήθεια είναι ότι το κινητό μας έχει γίνει προέκταση του χεριού μας. Το έχουμε πάντα μαζί μας όπου και αν είμαστε,  οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας… ακόμα και στην τουαλέτα.

Αυτή βέβαια όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι μια κακή συνήθεια,  που έχει επιπτώσεις

Μάλιστα υπολογίζεται ότι 9 στους 10 ανθρώπους παίρνουν το κινητό τους στην τουαλέτα. Και δεν εννοούμε αυτούς που θέλουν να στείλουν κάποιο μήνυμα ή αυτούς που θέλουν να μιλήσουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα… λέμε και για όλους τους υπόλοιπους.

Δεν θα αναφερθούμε μόνον στις πολυάριθμες μελέτες που έχουν γίνει για τις επιπτώσεις που προκαλεί το κινητό λόγω της υπερβολικής χρήσης του και το ότι το έχουν όλες τις ώρες δίπλα μας. Θα αναφέρουμε επιγραμματικά κάποιες από αυτές που είναι η μείωση της όρασης, η αϋπνία, ο αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο.

Θα αναφερθούμε στη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το βρετανικό Polling Institute YouGov, που τονίζει τους νέους κινδύνους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 90% των ανθρώπων παίρνουν το κινητό στην τουαλέτα, ενώ το 57% μάλιστα το χρησιμοποιούν. Αυτή η συνήθεια εγκυμονεί κινδύνους ευνοώντας τι δημιουργία αιμορροΐδων.

Αυτό συμβαίνει γιατί έτσι μένετε καθισμένοι περισσότερη ώρα από όσο πρέπει. Έτσι ασκείτε πίεση στον πρωκτό. Ο ενδεδειγμένος χρόνος κατά τους γαστρεντερολόγους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά, στην τουαλέτα.

Το κινητό εστία βακτηρίων

Η βρετανική εταιρεία Initial Washroom Hygiene σύμφωνα με μελέτη της το κινητό είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα, επτά φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας.

Το κινητό μπορεί να γίνει φωλιά μικροβίων και να μεταφέρει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως τα Ε.coli, που βρίσκονται στα έντερα των ανθρώπων και ορισμένων ζώων.

Το 2010 ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ότι περισσότερα από 7.000 βακτήρια μπορούν να καλύψουν την επιφάνεια του κινητού μας. Βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα βακτήρια είναι επικίνδυνα, αλλά κάποια… είναι πολύ, όπως η σαλμονέλα, ο σταφυλόκοκκος, τα actinobacteria και άλλα.

Επίσης μέσω των τηλεφώνων μεταδίδονται και ιοί που είναι ανθεκτικοί και ζουν στις σκληρές πλαστικές επιφάνειες για αρκετές ημέρες … ακόμα και μια εβδομάδα. Αυτό συμβαίνει και με τον Covid-19 και τη γρίπη.

Το κινητό σας δεν έχει καμία θέση στην τουαλέτα και επιπλέον αυτού πρέπει να το απολυμαίνετε τακτικά με αντισηπτικό που περιέχει περισσότερο από 70% αλκοόλ.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !