Σπαγγέτι alla puttanesca

Tips

Αυθεντική ιταλική γευστική δημιουργία που ξετρελαίνει τους μακαρονάδες όλου του κόσμου. Η φίλη μας η Βάσω σπούδασε και έμεινε αρκετά χρόνια στην Ιταλία και γνωρίζει τις αυθεντικές συνταγές. Ο διάσημος φίλος της γιατρός  Waldo Carignola, που της έδωσε τη συνταγή, όταν έβγαζε το σκόρδο από το τηγάνι, έβαζε και μισό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και περίμενε να γίνει διάφανο πριν συνεχίσει τη διαδικασία.

Η μακαρονάδα πουτανέσκα έχει πιστούς φίλους σε όλο τον πλανήτη. Επειδή βάζουμε αντζούγιες δεν χρησιμοποιούμε τυρί και έτσι είναι μια νηστίσιμη μακαρονάδα.

Αν πάλι δεν μπορείτε να φάτε τα μακαρόνια χωρίς τυρί τότε επιλέγετε πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα.

Χρόνος παρασκευής  20 λεπτά / Πολύ εύκολη 

Σπαγγέτι alla puttanesca

Η Βάσω Κατσαρού –Γιαννοπούλου

Από τη Βάσω Κατσαρού- Γιαννοπούλου περίφημη μαγείρισσα και ιατρό, Πάτρα

Για 4 άτομα

320 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι

6-8 φιλέτα αντζούγιες στο λάδι

50 γρ. κάππαρη

1-2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς χτυπημένες

100 γρ ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, σε φέτες

1πιπεριά τσίλι σε κομματάκια

500 γρ χυμός ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένος

1μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

8 φιλέτα αντζούγιες ολόκληρες

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε την κάππαρη σε νερό να φύγει το αλάτι για 10 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και πριν πάρει χρώμα το αφαιρούμε.

Προσθέτουμε την κάππαρη, τις ελιές, την πιπεριά τσίλι, τα φιλέτα αντζούγιας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες.

Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει και να πυκνώσει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε για αλάτι, χρειάζεται προσοχή γιατί όλα τα υλικά είναι αλμυρά.

Παράλληλα έχουμε βράσει al dente τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μερικές κουταλιές νερό από την κατσαρόλα των ζυμαρικών για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα.

Βγάζουμε τα μακαρόνια με τη λαβίδα και τα σερβίρουμε σε πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα στο μέσο του τραπεζιού.

Διακοσμούμε με μαϊντανό, αντζούγιες και φρέσκοτριμμένο πιπέρι και ίσως λίγο τυράκι… αμαρτία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !