Τα λευκά κρασιά «φλερτάρουν» με ελληνικά τυριά

Tips

Καλοκαίρι στο μπαλκόνι ή στον κήπο ή δίπλα στη θάλασσα και οι φιλικές συνάξεις μπορούν να γίνουν αξέχαστες. Η απόλυτη λύση για τις όμορφες βραδιές σαλάτες, τυρί, ξηροί καρποί, φρούτα και ένα ωραίο δροσερό λευκό κρασί … Η αλήθεια είναι ότι στο συνδυασμό κρασιού και τυριού δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Κάθε κρασί έχει τη δική του μοναδική «προσωπικότητα» και κάθε τυρί τα δικά του χαρακτηριστικά, το αρμονικό pairing κρασιού και τυριού είναι μία πρόκληση, ένα συναρπαστικό παιχνίδι των αισθήσεων. Η στιγμή, η παρέα και η διάθεση για πειραματισμούς και η φαντασία είναι το παν… Τολμήστε εμείς απλά καταθέτουμε την επιστημονική μας άποψη…

Φέτα ΠΟΠ

Το εθνικό μας τυρί έχει έντονη γεύση και κλείνει το μάτι σε ένα δροσερό Σαββατιανό ή Ροδίτη ή μια Μαλαγουζιά.

Μαλακά Λευκά Τυριά

Για τυριά αγαπημένα που «πάνε με όλα» από τη σαλάτα μέχρι συνοδευτικά ελληνικών γευστικών δημιουργιών  όπως το Μανούρι, το Ανθότυρο, το Γαλοτύρι, η Ξινομυζήθρα Κρήτης ή το Κατίκι Δομοκού γευστικό κλικ μας κάνει μια μαλαγουζιά, ένα Μοσχοφίλερο ή Ροδίτης ή και ένα δροσερό έναν Ροδίτη, ένα Sauvignon Blanc δροσερό.

Τυράκια μαλακά με αρωματικά και βοτάνια

Για τα τυρομπαλάκια μας η Μαλαγουζιά ή το Μοσχάτο Σάμου είναι μια χαρά συνδυασμός.

Κατσικίσια Τυριά

Το Sauvignon Blanc δένει αρμονικά με κατσικίσια τυριά ή ένα δροσερό Μοσχάτο Σάμου.

Κίτρινα Παλαιωμένα Τυριά

Για τα πικάντικα παλαιωμένα τυριά με δυνατή γεύση και πληθωρική όπως το Αρσενικό Νάξου, το Σαν Μιχάλη και οι στιβαρές Κεφαλογραβιέρες ζητούν κόκκινο κρασί.
Οι γραβιέρες από νησιά και ενδοχώρα όπως και οι ήπιες κεφαλογραβιέρες και κασέρι κλείνουν το μάτι σε ένα Ασύρτικο ή ένα Βιδιανό.

Κρασοτύρια

Η  Μανούρα Σίφνου και άλλα τυριά αιγοπρόβεια ωριμασμένα σε κρασί, που έχουν πολυπλοκότητα στη γεύση θέλουν θάρρος και τα συνδυάζουμε με Μοσχάτο Σάμου

Καπνιστά Τυριά

Τα καπνιστά τυριά Βερμίου ή ένα Μετσοβόνε πληθωρικό ζητούν ένα Chardonnay.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !