Τα λευκά κρασιά «φλερτάρουν» με ελληνικά τυριά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Καλοκαίρι στο μπαλκόνι ή στον κήπο ή δίπλα στη θάλασσα και οι φιλικές συνάξεις μπορούν να γίνουν αξέχαστες. Η απόλυτη λύση για τις όμορφες βραδιές σαλάτες, τυρί, ξηροί καρποί, φρούτα και ένα ωραίο δροσερό λευκό κρασί … Η αλήθεια είναι ότι στο συνδυασμό κρασιού και τυριού δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Κάθε κρασί έχει τη δική του μοναδική «προσωπικότητα» και κάθε τυρί τα δικά του χαρακτηριστικά, το αρμονικό pairing κρασιού και τυριού είναι μία πρόκληση, ένα συναρπαστικό παιχνίδι των αισθήσεων. Η στιγμή, η παρέα και η διάθεση για πειραματισμούς και η φαντασία είναι το παν… Τολμήστε εμείς απλά καταθέτουμε την επιστημονική μας άποψη…

Φέτα ΠΟΠ

Το εθνικό μας τυρί έχει έντονη γεύση και κλείνει το μάτι σε ένα δροσερό Σαββατιανό ή Ροδίτη ή μια Μαλαγουζιά.

Μαλακά Λευκά Τυριά

Για τυριά αγαπημένα που «πάνε με όλα» από τη σαλάτα μέχρι συνοδευτικά ελληνικών γευστικών δημιουργιών  όπως το Μανούρι, το Ανθότυρο, το Γαλοτύρι, η Ξινομυζήθρα Κρήτης ή το Κατίκι Δομοκού γευστικό κλικ μας κάνει μια μαλαγουζιά, ένα Μοσχοφίλερο ή Ροδίτης ή και ένα δροσερό έναν Ροδίτη, ένα Sauvignon Blanc δροσερό.

Τυράκια μαλακά με αρωματικά και βοτάνια

Για τα τυρομπαλάκια μας η Μαλαγουζιά ή το Μοσχάτο Σάμου είναι μια χαρά συνδυασμός.

Κατσικίσια Τυριά

Το Sauvignon Blanc δένει αρμονικά με κατσικίσια τυριά ή ένα δροσερό Μοσχάτο Σάμου.

Κίτρινα Παλαιωμένα Τυριά

Για τα πικάντικα παλαιωμένα τυριά με δυνατή γεύση και πληθωρική όπως το Αρσενικό Νάξου, το Σαν Μιχάλη και οι στιβαρές Κεφαλογραβιέρες ζητούν κόκκινο κρασί.
Οι γραβιέρες από νησιά και ενδοχώρα όπως και οι ήπιες κεφαλογραβιέρες και κασέρι κλείνουν το μάτι σε ένα Ασύρτικο ή ένα Βιδιανό.

Κρασοτύρια

Η  Μανούρα Σίφνου και άλλα τυριά αιγοπρόβεια ωριμασμένα σε κρασί, που έχουν πολυπλοκότητα στη γεύση θέλουν θάρρος και τα συνδυάζουμε με Μοσχάτο Σάμου

Καπνιστά Τυριά

Τα καπνιστά τυριά Βερμίου ή ένα Μετσοβόνε πληθωρικό ζητούν ένα Chardonnay.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !