Τα μυστικά για να νιώθουμε πάντα νέοι

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

O χρόνος τρέχει σαν νερό και ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι φθάσαμε στη μέση ηλικία ή ακόμα και στην τρίτη ηλικία. Ο Φρόιντ έλεγε ότι η ηλικία είναι ένας αριθμός, που καταγράφεται στον εγκέφαλό μας και μας ενοχλεί μόνον όταν το σκεφτόμαστε.

Ξεχάστε την ηλικία, έτσι θα νιώθουμε πάντα νέοι και δραστήριοι φροντίζοντας το σώμα μας και το μυαλό μας.

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά για να παραμείνουμε πάντα νέοι.

Χαρούμενη διάθεση

Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους μελαγχολικούς ή βαριεστημένους και ενώ είναι 25-30 χρόνων μπορεί να φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι, σαν να μην έχουν ζωή…

Δίπλα τους ένας πενηντάρης δραστήριος και χαρούμενος φαίνεται πολύ νεότερος και έτσι νιώθει … Αξίζει να αναφέρουμε το γνωμικό του Βολταίρου «Αποφάσισα να είμαι χαρούμενος γιατί κάνει καλό στην υγεία μου» και είναι πραγματικότητα.

Ας φροντίσουμε λοιπόν να γελάμε, να ψάχνουμε τις στιγμές που θα μας κάνουν χαρούμενους, να κάνουμε επιλογές ζωής που προάγουν την ευτυχία, να έχουμε φίλους και να δημιουργούμε παρέες γιατί αυτό το είναι το μεγαλύτερο μυστικό αναζωογόνησης.

Να φροντίζουμε το σώμα μας

Αν η εργασία μας εξασφαλίζει έναν καθιστικό τρόπο ζωής, τότε το σίγουρο είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να κινούμαστε ή να γυμναζόμαστε κατά το δυνατόν τον υπόλοιπο χρόνο. Η καθιστική ζωή επιβαρύνει τις αρθρώσεις, αλλά και ζωτικά μας όργανα και δεν επιτρέπει τη σωστή ροή της ενέργειά μας.

Αν δεν είμαστε αθλητικοί τύποι, τότε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα Σαββατοκύριακα για περιπάτους ή κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούμε να κάνουμε κάποιες δουλειές μας ή τα ψώνια μας, χωρίς να χρησιμοποιούμε αναγκαστικά το αυτοκίνητο.

Αυτό βοηθά να παραμείνουμε νέοι…

Μήπως να αρχίσουμε Γιόγκα;

H γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους να φαίνονται νεότεροι και να έχουν λάμψη… Οι στάσεις της γιόγκα βοηθούν ώστε η στάση του κεφαλιού να είναι αγέρωχη, σε αντίθεση με τους συνομήλικους που αρχίζει να καμπυλώνει η πλάτη, που είναι συνώνυμο της αρχής της γήρανσης.

Επίσης το θετικό είναι ότι στα μαθήματα γιόγκα θα βρείτε ανθρώπους, που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ηρεμία και την καλλιέργεια σώματος και νου, οπότε είναι πιθανό να  δημιουργήσετε και ωραίες παρέες.

Επίσης συνηθίζεται τα γκρουπ της γιόγκα να κάνουν ταξίδια για να βρίσκονται πιο κοντά και πιο συχνά στη φύση, ευκαιρία να  ξεφεύγετε για λίγο από την καθημερινότητά σας και τη ρουτίνα.

Μην ξεχνάτε ότι η γιόγκα είναι μια φιλοσοφία ζωής που επεκτείνεται σε κάθε επίπεδο από τη διατροφή και την κίνηση μέχρι τον τρόπο σκέψης, που διαφοροποιείται…

Κατάλληλη Διατροφή  

Το σίγουρο είναι ότι η νεότητα εξαρτάται περισσότερο από το μυαλό, αλλά το σώμα πρέπει να διατηρείτε σε καλή φόρμα. Πρέπει με κάθε τρόπο να προσπαθούμε να έχουμε υγεία, γιατί το ένα δεν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το άλλο.

Το μυστικό είναι να εξασφαλίζουμε στον εαυτό μας διατροφή που έχει πολλά αντιοξειδωτικά, που βρίσκονται στα λαχανικά και τα φρούτα. Θα μπορούμε επίσης με συμβουλή του γιατρού μας να παίρνουμε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά σαν συμπλήρωμα διατροφής. Η συμβολή τους στη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών στο οργανισμό είναι καθοριστική, αφού αυτές είναι υπεύθυνες και για την πρόωρη γήρανση.

Σημαντικά είναι και τα Ωμέγα 3 στοιχεία για τον οργανισμό και την καλή υγεία. Βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός το σκουμπρί, οι σαρδέλες και άλλα. Επίσης υπάρχουν και σε συμπληρώματα διατροφής.

Τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι κύρια συστατικά των εγκεφαλικών μεμβρανών, συμβάλουν στη διατήρηση σώματος και νου. Επίσης λειτουργούν κατά της κατάθλιψης και του καθημερινού άγχους, που επιβαρύνουν την υγεία μας και τη διάθεσή μας, στοιχεία απαραίτητα για την νεότητά μας.

Ταξίδια σώματος και νου

Σχεδιάστε ένα ταξίδι όσο μπορείτε πιο μακρινό, η σκέψη, ο αυτοσχεδιασμός, η οργάνωση, η συλλογή πληροφοριών, η όλη μελέτη, το ίδιο το ταξίδι και τα μετέπειτα του ταξιδιού και οι δυνατές αναμνήσεις θα σας κάνουν να νιώσετε τόσο όμορφα.

Θα γνωρίσετε νέους τόπους, ανθρώπους, συνήθειες, πολιτισμούς, ιστορία και κυρίως χρώματα, συναισθήματα, αρώματα, γεύσεις που πιέζουν τα άσχημα ή απαισιόδοξα συναισθήματα.

Τα ταξίδια χαρίζουν ευτυχία, χαμόγελα, ωραίες παρέες και ξεπερνάτε φόβους ή αδυναμίες που καλλιεργούνται όσο μεγαλώνουμε…

Τολμήστε και ταξιδέψτε…

Αποδεχόμαστε τις αλλαγές στο σώμα μας 

Όσο περνά η ηλικία το σώμα χάνει τη γεωμετρία του και τη σφριγηλότητά του. Εννοείται ότι δεν θα έχουμε πάντα σώμα 20χρονης.

Όμως μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα styling δικό μας, με χρώμα και άποψη, που θα καλύπτει τις όποιες αδυναμίες.

Ζούμε και στην εποχή του κινήματος του body shaming, που γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατό, οπότε δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω…

Ερωτευτείτε…

Πείτε όχι στη μοναχικότητα, εκτός και αν είναι επιλογή ζωής.

Να θυμάστε ότι ο έρωτας είναι ο τρόπος να ανακαλύψετε ξανά τη νεότητά σας και να την διατηρήσετε. Ο έρωτας δεν έχει ηλικία και η σεξουαλικότητα είναι παντός καιρού και χρόνου …

Επιπλέον, δημιουργεί απελευθέρωση ενδορφινών στον οργανισμό μας και χαρίζει ενέργεια και εξαιρετική διάθεση.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να νιώθετε πάντα νέοι…

Κοιμηθείτε καλά

Ο ύπνος είναι ένα ακόμα μυστικό της νεότητας και της αναζωογόνησης. Προστατεύει σώμα και νου ενώ αντίθετα η έλλειψή του θολώνει τη σκέψη σας, προάγει την κακή διάθεση και προκαλεί πρόωρη γήρανση του σώματος.

Ένας ήρεμος ύπνος για οκτώ ώρες είναι εγγύηση για ενέργεια και ομορφιά …

Απολαμβάνουμε τις στιγμές…

Κάποιοι γερνούν πριν από την ώρα τους γιατί θέλουν πάντα να οργανώνουν, να αγχώνονται, να πνίγονται σε μια καθημερινότητα που δεν είναι αρεστή. Αρχίζουν να γκρινιάζουν, να φοβούνται για το αύριο, να αναστέλλουν τη δραστηριότητά τους και τη δημιουργικότητά τους και δεν ζουν το παρόν, το σήμερα…

Το μυστικό για να νιώθεις και να παραμείνεις νέος στο μυαλό και την ψυχή είναι να αξιοποιείς στο έπακρο τις ευκαιρίες που σου χαρίζονται, να απολαμβάνεις τις στιγμές. Η ευτυχία είναι μικρές ευχάριστες στιγμές, δεν υπάρχει ολοκληρωτική ευτυχία…

Ταξίδεψε λοιπόν, πέρνα καλά, κάνε φίλους, ωραίες παρέες, ερωτεύσου, γέλα και δες την ποιητικότητα της ζωής… αυτά είναι τα μυστικά για να νιώθεις πάντα νέος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !