Βάφλες Γιορτινές

Tips

Τώρα τις γιορτές που τα φιλικά τραπεζώματα είναι στο φόρτε τους είναι καλό να ετοιμάσουμε βάφλες για τα παιδιά, που τους αρέσουν πολύ.

Στις βάφλες μπορούμε να περιχύσουμε κρέμα σοκολάτας, κρέμα κάστανου ή μαρμελάδες φρούτων του δάσους ή μήλου με κανέλα ή αποξηραμένα φρούτα με σιρόπι.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος αναμονής 45 λεπτά / Πολύ εύκολη

Βάφλες

Από το ξενοδοχείο Ιbis Nations Γενεύη

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο

375 ml φρέσκο γάλα

10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ βούτυρο εκλεκτό, λιωμένο

15 γρ. μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1/4 στικ βανίλιας ή 1 βανιλίνη

30 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το πασπάλισμα της βαφλιέρας

20 γρ. ζάχαρη άχνη

Tρόπος Παρασκευής

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο ζεστό γάλα και με τη λίγη ζάχαρη.

Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την  μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και  δημιουργούμε ένα κενό στη μέση και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα.

Χτυπάμε δυνατά με το σύρμα και προσθέτουμε τους κρόκους, τα 30 γρ. ζάχαρης, το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά, τη βανίλια και σιγά σιγά τα ασπράδια των αυγών.

Σκεπάζουμε τον κάδο με το μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες μέχρι να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε με τρίμα μπίτερ σοκολάτας, κρέμα σοκολάτας, κρέμα κάστανου, μαρμελάδα φρούτων του δάσους ή φρουτάκια και σιρόπι σφένδαμου ή μέλι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !