Τάρτα του έρωτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η τάρτα της αγάπης … έτσι ονοματίζουν οι Σκανδιναβοί την τάρτα με το κατακόκκινα σμέουρα. Αυτό το φίνο φρουτάκι του δάσους που είναι μια βόμβα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Όσο μικρό είναι τόσο θαυματουργό αποδεικνύεται αφού αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και φυτικών ινών. Ένα μόνον φλιτζάνι σμέουρα παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα σε αντιοξειδωτικά αντιμετωπίζοντας τις ελεύθερες ρίζες με αυτόν τον τρόπο. Οπότε μας χαρίζει υγεία και μας κάνει δυνατούς.

Χρόνος παρασκευής 45-50 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα / Εύκολη

Τάρτα με σμέουρα

45 λεπτά

9+ άτομα

Από τον Λαέρτη Οικονόμου executive chef, εστιατόριο Άττταλος, Πάρκο Ειρήνης

Υλικά για 4 – 6 άτομα

Για τη τάρτα

250 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο μαλακό

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. σμέουρα

250 γρ. ζάχαρη άχνη ή καστανή

Για το φινίρισμα

20 σμέουρα

Άχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας σχηματίζοντας ένα μικρό βουναλάκι με μια τρύπα στη μέση.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε με τα δάκτυλά μας.

Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά συνεχίζουμε να ζυμώνουμε και στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα σμέουρα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα για να φινίρουμε στο τέλος την τάρτα.

Βάζουμε τη ζύμη σε ατομικές ταρτιέρες ή μια μεγάλη και την απλώνουμε γύρω γύρω. Ανοίγουμε και μερικές τρύπες με το πιρούνι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα σμέουρα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες.

Βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο και αφού κρυώσουν λίγο βάζουμε τα υπόλοιπα σμέουρα πάνω σε κάθε τάρτα.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγο από την υγρή μαρμελάδα σμέουρου.

Περνάμε με ένα πινέλο λίγη από την υγρή μαρμελάδα σμέουρο στο πιάτο για να δώσουμε μια εορταστική πινελιά…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !