Τάρτα του έρωτα

Tips

Η τάρτα της αγάπης … έτσι ονοματίζουν οι Σκανδιναβοί την τάρτα με το κατακόκκινα σμέουρα. Αυτό το φίνο φρουτάκι του δάσους που είναι μια βόμβα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Όσο μικρό είναι τόσο θαυματουργό αποδεικνύεται αφού αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και φυτικών ινών. Ένα μόνον φλιτζάνι σμέουρα παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα σε αντιοξειδωτικά αντιμετωπίζοντας τις ελεύθερες ρίζες με αυτόν τον τρόπο. Οπότε μας χαρίζει υγεία και μας κάνει δυνατούς.

Χρόνος παρασκευής 45-50 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα / Εύκολη

Τάρτα με σμέουρα

45 λεπτά

9+ άτομα

Από τον Λαέρτη Οικονόμου executive chef, εστιατόριο Άττταλος, Πάρκο Ειρήνης

Υλικά για 4 – 6 άτομα

Για τη τάρτα

250 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο μαλακό

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. σμέουρα

250 γρ. ζάχαρη άχνη ή καστανή

Για το φινίρισμα

20 σμέουρα

Άχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας σχηματίζοντας ένα μικρό βουναλάκι με μια τρύπα στη μέση.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε με τα δάκτυλά μας.

Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά συνεχίζουμε να ζυμώνουμε και στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα σμέουρα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα για να φινίρουμε στο τέλος την τάρτα.

Βάζουμε τη ζύμη σε ατομικές ταρτιέρες ή μια μεγάλη και την απλώνουμε γύρω γύρω. Ανοίγουμε και μερικές τρύπες με το πιρούνι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα σμέουρα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι άκρες.

Βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο και αφού κρυώσουν λίγο βάζουμε τα υπόλοιπα σμέουρα πάνω σε κάθε τάρτα.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγο από την υγρή μαρμελάδα σμέουρου.

Περνάμε με ένα πινέλο λίγη από την υγρή μαρμελάδα σμέουρο στο πιάτο για να δώσουμε μια εορταστική πινελιά…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !