Τί είναι η αποτρίχωση IPL;

Tips

Η IPL είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης που απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν μόνιμη αποτρίχωση χωρίς τον πόνο της κλασικής αποτρίχωσης με κερί ή lazer  και χωρίς τον κίνδυνο ερεθισμών και παρενεργειών που συνήθως συνδέονται με τις παραδοσιακές μεθόδους (ξύρισμα). Προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα, μειώνοντας σημαντικά την ανάγκη για συχνές επαναλήψεις, κάτι που σημαίνει λιγότερη δαπάνη χρόνου και χρήματος στην αποτρίχωση.  Επίσης είναι εξαιρετικά ευέλικτη, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιοχές του σώματος με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, προσαρμοζόμενη σε διάφορους τύπους και χρώματα δέρματος.

Πώς λειτουργεί;

Η τεχνολογία αποτρίχωσης IPL λειτουργεί με την εκπομπή ενός φάσματος φωτός στην επιφάνεια του δέρματος, στοχεύοντας ειδικά στη μελανίνη της τρίχας. Οι παλμοί φωτός απορροφώνται από τη μελανίνη και μετατρέπονται σε θερμότητα που «καίει» την τρίχα και απενεργοποιεί τον θύλακά της χωρίς να προκαλείται ζημιά στα γύρω ιστούς. Η διαδικασία είναι πιο αποτελεσματική σε τρίχες με περισσότερη μελανίνη, δηλαδή σκουρόχρωμες τρίχες, επειδή απορροφούν περισσότερο φως και σε ανοιχτόχρωμα δέρματα που δεν απορροφούν φως. Ωστόσο, η τεχνολογία IPL έχει βελτιωθεί για να προσφέρει αποτελεσματική αποτρίχωση και σε πιο ανοιχτόχρωμες ή λεπτές τρίχες ή/και σε πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες, αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.

Ποια είναι η προετοιμασία που πρέπει να κάνουμε πριν την αποτρίχωση;

Για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της αποτρίχωσης IPL, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε πριν τη θεραπεία.

  1. Ξυρίζουμε την περιοχή που θα υποβληθεί σε θεραπεία 24 ώρες πριν την εφαρμογή IPL, ώστε η τρίχα να είναι αρκετά κοντή για να διευκολύνει την είσοδο του φωτός, ωστόσο παρούσα για να επιτρέπει την απορρόφηση του φωτός από τη μελανίνη της. Για αυτό και ποτέ δεν αποτριχώνουμε, μόνο ξυρίζουμε.
  2. Αποφεύγουμε το μαύρισμα είτε από τον ήλιο, είτε σε σολάριουμ είτε με κρέμες μαυρίσματος.
  3. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν ανοιχτές πληγές, σκασμένο δέρμα ή περιοχές με φλεγμονή στην περιοχή που θα εφαρμόσουμε τη θεραπεία.

Τί προσέχουμε μετά  την Αποτρίχωση IPL

  1. Προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας αντηλιακό με υψηλό SPF για τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη θεραπεία .
  2. Αποφεύγουμε τη θερμότητα, όπως σάουνα, ατμόλουτρα, και ζεστά ντους, για 24-48 ώρες μετά τη θεραπεία.
  3. Αποφεύγουμε την τριβή του δέρματος για να μην ερεθίσουμε την επιδερμίδα.
  4. Κρατάμε την περιοχή καλά ενυδατωμένη εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα.
  5. Αποφεύγουμε τη χρήση στενών ρούχων μετά τη θεραπεία για να μην ερεθιστεί το δέρμα μας.

Πονάει η αποτρίχωση IPL;

Η αίσθηση της αποτρίχωσης IPL διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας, τον τύπο δέρματος, το επίπεδο ανοχής στον πόνο και τις ρυθμίσεις της συσκευής. Πολλοί περιγράφουν την αίσθηση σαν ένα ελαφρύ τσίμπιμα στο δέρμα ή μια ελαφριά αίσθηση θερμότητας. Συνήθως η ενόχληση είναι προσωρινή. Αν ωστόσο κάποιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στον πόνο μπορεί να προμηθευτεί κάποια τοπική αναισθητική κρέμα που θα του συστήσει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός του.

Πόσo διαρκεί το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με IPL;

Οι θύλακες δεν βρίσκονται όλοι ταυτόχρονα σε παραγωγική φάση, για αυτό και χρειάζονται κάποιες επαναλήψεις για να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση μετά από 2 συνεδρίες τα αποτελέσματα θα είναι ήδη ορατά όμως η θεραπεία θα πρέπει να συνεχιστεί για να απενεργοποιηθούν όλοι οι θύλακες που θα βρίσκονται σταδιακά στην παραγωγική τους φάση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !