Τορτίγια με κοτόπουλο, κρέμα τυριού και καλαμπόκι

Tips

Γεύση αγαπημένη και πολύ νόστιμη για παιδιά και μεγάλους. Η γεμιστή τορτίγια γίνεται εύκολα και τη γεμίζουμε με ότι αγαπάμε. Είναι ένα εύκολο snack για όλες τις ώρες. Στο all day restaurant Fouzer, επιμένουν ποιοτικά και μας αρέσει πολύ.

Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολο

Τορτίγια με κοτόπουλο,  κρέμα τυριού και καλαμπόκι

Από τον Γρηγόρη Γεώργα, εστιατόριο Fouzer, Aγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

4 τορτίγιες σίτου

2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε λωρίδες

2 φέτες μπέικον καπνιστό

4 φύλλα ιceberg ή 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

8 φύλλα ρόκας

2 κ.σ. μουστάρδας Dijon

4 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας

80 γρ. κρέμα τυρί

Για το σερβίρισμα

Πατάτες τηγανητές

Μαγιονέζα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Τρόπος παρασκευής

Ψήνουμε τις τορτίγιες στο γκρίλ ή στην τοστιέρα για λίγο ώσπου να μαλακώσουν.

Μαρινάρουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι τα κομμάτια κοτόπουλου.

Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο και ψήνουμε για 2 λεπτά το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.

Ψήνουμε στο ίδιο σχαροτήγανο το κοτόπουλο γυρίζοντάς το και λαβίδα και από τις δύο πλευρές για 10-12 λεπτά.

Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε πάνω στις τορτίγιες την κρέμα τυριού, το κοτόπουλο, το μπέικον, το iceberg, τα φύλλα ρόκας, το καλαμπόκι και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Τυλίγουμε τις τορτίγιες και τις κόβουμε στη μέση.

Σερβίρουμε τις τορτίγιες με πατάτες τηγανιτές και μαγιονέζα με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !