Τραγανές μπουκιές τυριών με prosciutto cotto αρωματισμένες με δενδρολίβανο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Νοστιμιά ανεβαστική…

Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι αγαπάμε τα τυράκια είτε στη φυσική τους μορφή, είτε ψητά, είτε τηγανητά τραγανά και το prosciutto cotto είναι ό,τι καλύτερο.

Το prosciutto μπορεί να αντικατασταθεί με ζαμπόν, μπέικον καπνιστό, γαλοπούλα και ότι άλλο μας αρέσει από αλλαντικά.

Το καλύτερο σερβίρισμα για buffet ή brunch είναι πάνω σε κουτάλια ή ξύλινο plateau.

Παιχνιδιάρικη γεύση που μπορείτε να διανθίσετε με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και βοτάνια. Ένα αρωματικό λευκό κρασί δένει αρμονικά ή ένα αγιωργήτικο. Η επιλογή δική σας

Τραγανές μπουκιές τυριών με prosciutto cotto αρωματισμένες με δενδρολίβανο

Υλικά για 4 άτομα 

150  γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου, τριμμένο

150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

2 ασπράδια αυγών

Mix από φρεσκοτριμμένα πιπέρια

1 γρ καπνιστή πάπρικα

80 γρ prosciutto cotto, κομμένο σε λεπτές φέτες και κύβους

Μισό κλωνάρι δεντρολίβανο, μόνον τα φύλλα

Για το τηγάνισμα 

600 ml σπορέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα τριμμένα τυριά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών, την καπνιστή πάπρικα, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια, το prosciutto cotto και το δεντρολίβανο τέλεια ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πλάθουμε σε στρογγυλές  μπουκιές και τις βάζουμε καλυμμένες στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι  για 1 λεπτό,  μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε κάθε μπουκιά σε κουτάλι και τα βάζουμε σε πιατέλα ή σε ξύλινο plateau.

chionismeno topio
Οι τραγανές μπαλίτσες τυριών ενδείκνυνται και για πρωινό σε ονειρικούς  χιονισμένους τόπους…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !