Τραγανές μπουκιές τυριών με prosciutto cotto αρωματισμένες με δενδρολίβανο

Τα μυστικά των Chef

Νοστιμιά ανεβαστική…

Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι αγαπάμε τα τυράκια είτε στη φυσική τους μορφή, είτε ψητά, είτε τηγανητά τραγανά και το prosciutto cotto είναι ό,τι καλύτερο.

Το prosciutto μπορεί να αντικατασταθεί με ζαμπόν, μπέικον καπνιστό, γαλοπούλα και ότι άλλο μας αρέσει από αλλαντικά.

Το καλύτερο σερβίρισμα για buffet ή brunch είναι πάνω σε κουτάλια ή ξύλινο plateau.

Παιχνιδιάρικη γεύση που μπορείτε να διανθίσετε με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και βοτάνια. Ένα αρωματικό λευκό κρασί δένει αρμονικά ή ένα αγιωργήτικο. Η επιλογή δική σας

Τραγανές μπουκιές τυριών με prosciutto cotto αρωματισμένες με δενδρολίβανο

Υλικά για 4 άτομα 

150  γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου, τριμμένο

150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

2 ασπράδια αυγών

Mix από φρεσκοτριμμένα πιπέρια

1 γρ καπνιστή πάπρικα

80 γρ prosciutto cotto, κομμένο σε λεπτές φέτες και κύβους

Μισό κλωνάρι δεντρολίβανο, μόνον τα φύλλα

Για το τηγάνισμα 

600 ml σπορέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα τριμμένα τυριά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών, την καπνιστή πάπρικα, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια, το prosciutto cotto και το δεντρολίβανο τέλεια ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πλάθουμε σε στρογγυλές  μπουκιές και τις βάζουμε καλυμμένες στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι  για 1 λεπτό,  μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε κάθε μπουκιά σε κουτάλι και τα βάζουμε σε πιατέλα ή σε ξύλινο plateau.

chionismeno topio
Οι τραγανές μπαλίτσες τυριών ενδείκνυνται και για πρωινό σε ονειρικούς  χιονισμένους τόπους…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !