Τροφές που απαλύνουν το φούσκωμα

Tips

Το φούσκωμα είναι ένα κοινό σύμπτωμα, μετά από ένα βαρύ γεύμα και είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο.

Προκαλείται όμως και από άλλες καταστάσεις όπως είναι η δυσκοιλιότητα και τα αέρια, που δημιουργούνται στο έντερο από τροφές που το ερεθίζουν.

Η αλήθεια είναι ότι το φούσκωμα πολλές φορές ακολουθείται και από πόνο και προκαλεί σίγουρα δυσφορία. Το αποτέλεσμα είναι να μας χαλάει το κέφι, κάτι που στις διακοπές δεν θέλουμε καθόλου.

Μάλιστα στη περίοδο των διακοπών εμφανίζεται όλο και περισσότερο το φούσκωμα, γιατί τα διατροφικά ατοπήματα, τα αναψυκτικά και τα ποτά είναι περισσότερα.

Εμείς προτείνουμε κάποιες τροφές, που θα σας ανακουφίσουν από το ενοχλητική αίσθηση φουσκώματος.

Αγγούρι

Το αγγούρι είναι ο πιο δυνατός σύμμαχος στη μάχη για την καταπολέμηση του φουσκώματος.

Είναι γνωστό ότι το αγγούρι περιέχει 95% νερό.

Να θυμάστε πάντα ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μας κρατούν καλά ενυδατωμένους.

Η ενυδάτωση βοηθά στην πρόληψη κατακράτησης υγρών, ενώ αντίθετα η αφυδάτωση προκαλεί φούσκωμα.

Σέλινο και σελινόριζα

Το σέλινο περιέχει  περίπου 95% νερό, προσομοιάζει με το αγγούρι. Η σελινόριζα μάλιστα θεωρείται φυσικό διουρητικό.

Επίσης το σέλινο και η σελινόριζα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ακόμα το σέλινο περιέχει μαννιτόλη, που συμβάλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Αβοκάντο

Είναι γνωστό ότι το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και Κ. Επίσης μας χαρίζει αντιοξειδωτικά και καλές ποσότητες φυλλικού οξέος

Το σημαντικό είναι ότι το αβοκάντο είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, που συμβάλουν στην καλή πέψη και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, που είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο φούσκωμα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.

Επίσης οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, ενδυναμώνουν, βοηθούν στην πρόληψη του φουσκώματος και συμβάλουν στην καλή λειτουργία των εντέρων.

Μούρα

Οι φράουλες, τα σμέουρα, τα βατόμουρα, τα μύρτιλα, τα φραγκοστάφυλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.

Το σημαντικό είναι ότι όλα τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Αξίζει να τα εντάξετε στη διατροφή σας,  γιατί είναι εντυπωσιακό 170 γρ. μούρα ισοδυναμούν με 10 γρ. φυτικών ινών…

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, που είναι βακτήρια απαραίτητα για την καλή λειτουργία των εντέρων και της μικροχλωρίδας, που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία τους.

Επιστημονικές μελέτες τεκμηριώνουν ότι τα προβιοτικά συμβάλουν στη μείωση του φουσκώματος και είναι σύμμαχοί μας στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Τζίντζερ

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική θεωρεί το τζίντζερ σαν ένα «δυνατό φάρμακο», από το φαρμακείο της φύσης για να καταπραΰνει τις πεπτικές διαταραχές.

Επιστημονικές μελέτες αποδέχονται ότι το τζίντζερ συμβάλει στην πρόληψη του φουσκώματος, αλλά και ανακουφίζει από αυτό.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι πλημμυρίζει από αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών στον οργανισμό μας.

Επίσης το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, που λειτουργεί και σαν φυσικό καθαρτικό.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !