Πως διατηρούνται καλύτερα οι μπανάνες;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

 

Οι μπανάνες είναι το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων και ό,τι πιο ωφέλιμο. Έχουν όμως τα μυστικά τους για να διατηρηθούν καλύτερα και να ωριμάσουν.

 

  • Όταν αγοράζουμε μπανάνες θα πρέπει να έχουν φωτεινό χρώμα κίτρινο ή κιτρινοπράσινο και ποτέ θαμπό που γκριζάρει, γιατί σημαίνει ότι έχουν μείνει και έχουν ωριμάσει σε ψυγεία.

 

  • Δεν πρέπει να βάζουμε τις μπανάνες σε πλαστικές σακούλες.

 

  • Οι μπανάνες δεν θέλουν ψυγείο ούτε κατάψυξη…

 

  • Αν οι μπανάνες είναι πρασινωπές και πρέπει να ωριμάσουν όμορφα και να διατηρηθούν, βάζουμε στο κοτσάνι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το σφίγγουμε γύρω από το μαύρο κοτσάνι.

 

  • Η θερμοκρασία που αγαπούν είναι αυτή του δωματίου.

 

  • Αν θέλουμε να επιταχύνουμε την ωρίμανσή τους τότε βάζουμε τις μπανάνες σε σακούλα χάρτινη, σαν αυτή του μανάβη και βάζουμε ένα μήλο μέσα στη σακούλα. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε ότι οι μπανάνες ωρίμασαν σε μια ημέρα.

 

  • Ένα άλλο κόλπο να ωριμάσουν οι μπανάνες είναι να τις βάλουμε δίπλα σε μια ώριμη μπανάνα και σε λίγες ώρες … έγινε το θαύμα…

 

  • Οι μπανάνες δεν αγαπούν τον ήλιο και θέλουν να βρίσκονται πάντα σε σκιερό και δροσερό μέρος.

 

  • Αν θέλουμε να μην μαυρίσουν οι μπανάνες στη φρουτοσαλάτα μας, τότε πρέπει να τις δροσίσουμε με λίγο χυμό λεμονιού ή ακόμα χυμό ανανά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποια είναι τα φρούτα που χαρίζουν λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά;

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα φρούτα που είναι νόστιμα, χαρίζουν ομορφιά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μας δίνουν τις χαμηλότερες θερμίδες. Γεμίζουμε λοιπόν το...

Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

H Ρούμελη φημίζεται για τις πίτες της και αυτή η κοτόπιτα που δοκίμασα στη Ναύπακτο, ήταν τόσο λαχταριστή που με κέρδισε. Γίνεται εύκολα και είναι...

Τί να κάνω αν με κόψει το παπούτσι;

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να σε κόψει το παπούτσι ενώ βρίσκεσαι κάπου όπου δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε σε εναλλακτικό ζευγάρι, ούτε...

Πώς να φτιάξω σπιτικό scrub σώματος

Η απολέπιση του σώματος βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τονώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος ενώ το προετοιμάζει για να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τα...

Πώς να ετοιμάσω το γάλα του μωρού τη νύχτα χωρίς να σηκωθώ από το κρεβάτι;

Αν θηλάζεις τα πράγματα είναι απλά. Όπου και αν βρίσκεσαι παίρνεις αγκαλιά το μωράκι σου και το ταΐζεις από το στήθος σου. Αν όμως...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !