Μάφιν με σμέουρα και βουτυρόκρεμα

Tips

Τα μάφιν είναι από όλους αγαπητά και με την ανάλογη διακόσμηση της βουτυρόκρεμας κλέβουν την παράσταση. Τα σμέουρα είναι νόστιμα και τόσο υγιεινά και στο Διχώρι, υπάρχουν άφθονα και επιπλέον έχουν το χρώμα της γιορτής των Χριστουγέννων. Στη βουτυρόκρεμα δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει. Μπορεί να είναι λευκή ή να προσθέσουμε το χρώμα και το άρωμα που αγαπάμε. Έτσι θα είναι πιο γιορτινή και εντυπωσιακή. Μπορούμε ακόμα να ανάψουμε και από ένα κεράκι ή να την διακοσμήσουμε με σμέουρα.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολο

Μuffins με σμέουρα και βουτυρόκρεμα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι

Υλικά για 15 κομμάτια

280 γρ. ζάχαρη

180 γρ. βούτυρο

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

3 μεγάλα αυγά

1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

65 ml. γάλα φρέσκο

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μισό κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

130 γρ. φρέσκα σμέουρα

Για τη βουτυρόκρεμα

400 γρ. άχνη ζάχαρη, καλά κοσκινισμένη σε ψιλή σίτα

1 πρέζα αλάτι

250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. βανίλια υγρή ή 1 στικ βανιλίνης

Για το φινίρισμα

15 σμέουρα ολόκληρα

50 γρ. τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.

Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Με την μαρίζ ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε τα σμέουρα και ανακατεύουμε απαλά.

Ετοιμάζουμε τις φόρμες, βάζουμε και το ειδικό χαρτί για τα μάφιν και ρίχνουμε το μείγμα σε κάθε φόρμα.

Βάζουμε τις φόρμες στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στις αντιστάσεις για 24-30 λεπτά.

Βγάζουμε τα μάφιν από τη φόρμα και όπως είναι με το χαρτί τους τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Κρατάμε μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη άχνη για το τέλος και την υπόλοιπη την ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι και χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια πλούσια κρέμα.

Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη, ανάλογα πόσο σφιχτή, θέλουμε να είναι η υφή της βουτυρόκρεμας.

Βάζουμε τη βουτυρόκρεμα στο κορνέ και γαρνίρουμε τα μάφιν, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και στην κορυφή βάζουμε από ένα σμέουρο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !