Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση σοκολατένια αγγελική

Ένα γλυκό που έχει πολλούς θαυμαστές αφού είναι πλημμυρισμένο με σοκολάτα και πασπαλισμένο με φιστίκια ή αμύγδαλα.

Η συνταγή που μας δίνει ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Σωτήρης Λασκαρίδης είναι εύκολη, ενθουσιάζει και δημιουργεί γευστικές μνήμες.

Η μους σοκολάτας έχει απίθανη επίγευση και ξετρελαίνει. Η συνταγή είναι αυθεντικά γαλλική, από τον δάσκαλο του Σωτήρη.

Συνηθίζεται να απολαμβάνουμε τον κορμό τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όμως επειδή η συνταγή είναι εύκολη λατρεύω να την απολαμβάνω και κάποια Σαββατοκύριακα στο σπίτι.

Απλά τις γιορτές κάνουμε και ένα διαφορετικό φινίρισμα με στολίδια…

Κάθε φορά που φτιάχνω τα Χριστούγεννα κορμό ταξιδεύω με τη φαντασία μου στα ολόλευκα ελβετικά χωριουδάκια … εκεί που υπάρχει μόνο χιόνι και ουρανός. Τα όνειρα επιτρέπονται έτσι δεν είναι …

Xristoygenniatikos kormos

Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Από τον Σωτήρη Λασκαρίδη, executive pastry chef, Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας

Yλικά

Για το μπισκουί

6 αυγά

250 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

100 γρ. κορν φλάουρ

50γρ. κακάο

Για τη μους σοκολάτας

5 κρόκους αυγών

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 56%, λιωμένη

550 γρ. σαντιγί

Xristoygenniatikos kormos

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψουν».

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολα και ρίχνουμε τη ζύμη για το μπισκουί μέχρι ύψους 1 cm.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210οC για 9 λεπτά.

Το μπισκουί είναι έτοιμο.

Ετοιμάζουμε την μους σοκολάτας.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να «αφρατέψουν».

Συγχρόνως σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με δυο κουταλιές νερό και φτιάχνουμε μια καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτάσει  η θερμοκρασία 120οC.

Προσθέτουμε την καραμέλα μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να κατέβει στους 50οC.

Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σε μπεν μαρί σοκολάτα και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με την μαρίζ.

Προσθέτουμε και τα φιστίκια Αιγίνης.

Απλώνουμε με την μαρίζ στο μπισκουί το μεγαλύτερο μέρος του μίγματος.

Ρολάρουμε το μπισκουί και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Το υπόλοιπο μίγμα το βάζουμε στην σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τον κορμό.

Πασπαλίζουμε με κακάο, άχνη, φιστίκια και διακοσμούμε με ξύλο κανέλας ή ότι άλλο αγαπάμε, ακόμα και χριστουγεννιάτικα στολίδια φαγώσιμα και μη…

Προηγούμενο άρθροGlow σημαίνει λάμψη…
Επόμενο άρθροΠαστουρμαδοπιτάκια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !