Γιορτινό red velvet cake

Tips

Ένα εντυπωσιακό κέικ σε χρώμα κόκκινο της γιορτής και της χαράς.

Γίνεται πολύ εύκολα και χαρίζει μια νότα εκλεκτική στο γιορτινό μας τραπέζι μας.  Εννοείται δεν είναι μόνον τα Χριστούγεννα, αλλά μπορεί να δηλώσει παρών σε κάθε γιορτή.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

Γιορτινό red velvet cake

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe, Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 6-8

330 γρ.  αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο

500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ κακάο εκλεκτό, σε σκόνη

53 γρ κόρν φλάουρ

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ αλάτι

1 κ.γ σόδα μαγειρική

3 βανιλίνες

300 γρ ξινόγαλο

250 ml νερό εμφιαλωμένο

100 ml ηλιέλαιο

200 γρ αυγά

1 κ.γ ξύδι

1 κ.γ  χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το φινίρισμα

Άχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, εκτός της σόδας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, εκτός το ξύδι.

Ενσωματώνουμε στο πρώτο μπολ το μείγμα των υγρών συστατικών.

Προσθέτουμε σε ένα ποτήρι τη σόδα με το ξύδι, την ομογενοποιούμε ανακατεύοντας, για να αφρίσει και την ρίχνουμε στο μπολ στο τέλος και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC  στον αέρα για 50 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μικρά Μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και σπασμένους κόκκους ροζ πιπεριού για ένα τουίστ διαφορετικό στη γεύση

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !