Κάνε το μπάνιο σου να μυρίζει όμορφα

Tips

Είναι ωραίο να μυρίζει όμορφα το μπάνιο μας και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το πετύχουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσέξουμε ορισμένα σημεία και να οργανωθούμε λίγο καλύτερα.

Πώς θα εξαφανίσουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το μπάνιο

Αρχικά πρέπει να εντοπίσουμε τις εστίες των δυσάρεστων οσμών.

Λεκάνη και σιφώνια πολλές φορές αναδύουν μυρωδιές που πρέπει να βρούμε τρόπο να εξαφανίσουμε. Η χρήση χλωρίου σε καθημερινή βάση αποτελεί έναν αρκετά αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των οσμών, ωστόσο υπάρχουν και ειδικά προϊόντα σε μορφή κάψουλας ή υγρού που μπορούν να τις εξαλείψουν ακόμα πιο δραστικά.

Η υγρασία που αργεί να στεγνώσει και συσσωρεύεται στους τοίχους και στα πλακάκια είναι άλλη μια εστία δυσάρεστων οσμών. Για αυτό πρέπει να αερίζουμε πολύ συχνά το μπάνιο μας και αν δεν διαθέτει παράθυρο να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα εξαερισμού. Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε παγίδες υγρασίας ή να χρησιμοποιούμε τακτικά τον αφυγραντήρα.

Οι πετσέτες του μπάνιο μας πρέπει να στεγνώνουν γρήγορα. Διαφορετικά επιβαρύνουν με υγρασία την ατμόσφαιρα του μπάνιου. Για αυτό, το καλοκαίρι μετά το ντους πρέπει να τις απλώνεις στον ήλιο για να στεγνώσουν ενώ τον χειμώνα μπορείς να τις στεγνώσεις στο καλοριφέρ ή στην πετσετοκρεμάστρα.

To καλαθάκι του μπάνιου πρέπει να αδειάζει σε καθημερινή βάση για να μη γίνει εστία δυσάρεστων οσμών.

Δεν πρέπει να αφήνουμε τα άπλυτα ρούχα να συσσωρεύονται για πολύ στο καλάθι  και να μην τα τοποθετούμε ποτέ βρεγμένα ή νωπά μέσα σε αυτό.

Πώς θα αρωματίσουμε το μπάνιο μας

Για να κάνουμε το μπάνιο μας να μυρίζει όμορφα μπορούμε να επιλέξουμε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας και με μερικές σταγόνες να εμποτίσουμε ένα κομμάτι από βαμβάκι τοποθετημένο σε ένα ανοιχτό δοχείο. Ακόμα, μπορούμε να εμποτίσουμε με αιθέριο έλαιο το χαρτόνι που βρίσκεται στο εσωτερικό του ρολού υγείας. Μια ακόμα ιδέα είναι να εμποτίσουμε ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί με αιθέριο έλαιο ή απορρυπαντικό ρούχων και να το κολλήσουμε στην εσωτερική μεριά από το καπάκι του καλαθιού του μπάνιου. Έτσι κάθε φορά που θα σηκώνεται το καπάκι θα μυρίζει όμορφα το μπάνιο μας.

Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε το δικό μας σπρέι «πρώτων βοηθειών» για να αρωματιστεί το μπάνιο στη στιγμή. Παίρνουμε ένα μικρό μπουκαλάκι με αντλία σπρέι, το γεμίζουμε με βότκα και ρίχνουμε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Όποτε χρειαστεί, ψεκάζουμε 2-3 φορές στον αέρα και ο χώρος αρωματίζεται αμέσως.

Τέλος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  έτοιμα αποσμητικά σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων, που μπορούμε να βρούμε στην αγορά είτε σε μορφή σπρέι είτε σε μορφή υγρού μαζί με ηλεκτρική συσκευή που διαχέει το  άρωμα στον χώρο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !