Kέικ με ελαιόλαδο, μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα κέικ πολύ νόστιμο, γίνεται εύκολα και το πιο σημαντικό έχει χαμηλά  λιπαρά, δεν περιέχει βούτυρο ή ζάχαρη. Στην παρασκευή του χρησιμοποιούμε μέλι και γιαούρτι. Για αρωματικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι ή μανταρίνι ή ότι άλλο σας κάνει κέφι.

Ένα υγιεινό κέικ ότι καλύτερο για τα παιδιά στο σχολείο ή συνοδευτικό για τον καφέ μας.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά / Πολύ εύκολο

Kέικ με ελαιόλαδο, μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef restaurant Attalos

Yλικά για 4-6 άτομα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

250 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

80 ml ελαιόλαδο

3 αυγά

Ξύσμα από 2 λεμόνια

1 ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ. γ. μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής 

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, το μέλι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε ελαφρά με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη ζύμη.

Αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα και ρίχνουμε τη ζύμη στρώνοντας την επιφάνεια με την μαρίζ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.

Το κέικ είναι έτοιμο όταν δοκιμάζοντας με την οδοντογλυφίδα που την βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ βγαίνει καθαρή.

Ξεφορμάρουμε σε 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει πάνω στη σχάρα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !