Κολοκυθόπιτα Χαλκιδικής

Τα μυστικά των Chef

Μια πολύ νόστιμη πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται πολύ εύκολα και αρέσει πολύ.

Σηματοδοτεί την κουζίνα της Χαλκιδικής.

Στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Μπουκαδούρα την απολαύσαμε και η εξαιρετική cheffe Γιώτα Κουφαδάκη μας έδωσε τη συνταγή.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά / Πολύ εύκολη

Κολοκυθόπιτα Χαλκιδικής

Από την Γιώτα Κουφαδάκη , εστιατόριο Μπουκαδούρα, Ελιά, Νικήτη Χαλκιδικής

Υλικά για ένα ταψί για 8 άτομα

1 ½ κιλό φρέσκα κολοκυθάκια

2 αυγά, χτυπημένα

Μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο σουρωτήρι.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά με τα χέρια μας, για να φύγουν τα υγρά τους.

Τα στραγγίζουμε καλά.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε και πάλι για ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί και με την μαρίζ ισιώνουμε την επιφάνεια.

Περιχύνουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.

Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει καλά.

Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε σερβίρουμε δίπλα στην πίτα τυρί κρέμα ή γιαούρτι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !