Μακαρονάδα νησιώτικη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια μακαρονάδα της θαλασσινής κουζίνας, πολύ νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της. Οι γαύροι είναι ψαράκια πολύ θρεπτικά και νόστιμα. Η κάπαρη χαρίζει μια πικάντικη πινελιά και το κρασί άρωμα ξεχωριστό. Μια πλούσια πράσινη σαλάτα δένει αρμονικά ή ντοματοσαλάτα. Την μακαρονάδα απολαύσαμε στο πανέμορφο νησάκι Τριζόνια του Κορινθιακού.

Τα Τριζόναι από ψηλά … ένας τόπος που συναρπάζει

 Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολη  

 Μακαρονάδα νησιώτικη

 Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μακαρόνια ή liguine

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

25 γαύρους μαρινάτους με πιπερίτσες και σκόρδο, έτοιμους

20 κουμπάκια κάπαρη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι και σε ένα λεπτό βάζουμε τα ζυμαρικά.

Βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια.

Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που έχει «κάψει» σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κάπαρη.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μακαρόνια και το γαύρο.

Αφού ανακατέψουμε ελαφρά ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νατάσα Σίνη, εστιατόριο Όστρια, Τριζόνια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !