Μακαρονάδα νησιώτικη

Tips

Μια μακαρονάδα της θαλασσινής κουζίνας, πολύ νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της. Οι γαύροι είναι ψαράκια πολύ θρεπτικά και νόστιμα. Η κάπαρη χαρίζει μια πικάντικη πινελιά και το κρασί άρωμα ξεχωριστό. Μια πλούσια πράσινη σαλάτα δένει αρμονικά ή ντοματοσαλάτα. Την μακαρονάδα απολαύσαμε στο πανέμορφο νησάκι Τριζόνια του Κορινθιακού.

Τα Τριζόναι από ψηλά … ένας τόπος που συναρπάζει

 Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολη  

 Μακαρονάδα νησιώτικη

 Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μακαρόνια ή liguine

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

25 γαύρους μαρινάτους με πιπερίτσες και σκόρδο, έτοιμους

20 κουμπάκια κάπαρη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι και σε ένα λεπτό βάζουμε τα ζυμαρικά.

Βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια.

Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που έχει «κάψει» σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κάπαρη.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μακαρόνια και το γαύρο.

Αφού ανακατέψουμε ελαφρά ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νατάσα Σίνη, εστιατόριο Όστρια, Τριζόνια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !