Ένα αστέρι της θαλασσινής κουζίνας, που πρωταγωνιστεί στα τραπεζώματα δίπλα στη θάλασσα και τότε είναι ιδεατή επιλογή.

Γίνεται εύκολα και μας αρέσει πολύ. Την απολαύσαμε στην παραλία Πλατανιά αγναντεύοντας το νησάκι Θοδωρού, και το βλέμμα μας ήταν στραμμένο στη μεγάλη σπηλιά μήπως και διακρίνουμε κάποιο αγριοκάτσικο, γιατί το νησί είναι ο Παράδεισός τους.
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη
Μακαρονάδα θαλασσινών
Από τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, της ξακουστής ταβέρνας Nisos, Πλατανιάς Χανίων
Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
20 γαρίδες με κεφάλι
20 μύδια με το κέλυφος
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 στήμονες κρόκο Κοζάνης ΠΟΠ
500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
500 ml ζωμό γαρίδας
Ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml ούζο
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακινούμε το τηγάνι. Γυρίζουμε τις γαρίδες με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζωμό γαρίδας και τον κρόκο Κοζάνης και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 8 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Τέλος, προσθέτουμε τα λιγκουίνι που είναι βρασμένα al dente.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας ελαφρά για να πάει η σάλτσα παντού.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με το τηγάνι στη μέση του τραπεζιού.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.